Ale`s Bites
And More...
Home » » Tort cu migdale și cremă de brânză cu ciocolată

Tort cu migdale și cremă de brânză cu ciocolată

Written By alexandra maja on Sunday 7 February 2016 | Sunday, February 07, 2016






   
     A crescut bebe, azi are 9 luni, merită un tort mare și toată dragostea din lume.

     Toată săptămâna m-am gândit la tort, cum să îl fac, cum să îl ornez, și așa mai departe... o adevărată sărbătoare, ce să mai. Am avut ceva emoții cu crema, nu am mai încercat niciodată combinația de brânză cu ciocolată și am fost ușor sceptică, dar a trecut cu brio de testul suprem (papilele gustative a lui Alex, care nu sunt în cele mai bune relații cu brânza). Mândră de mine, am trecut repede la postat, că o astefel de rețetă trebuie împărtășită, nu ținută sub cheie.

 Ingrediente blat:
 - 7 ouă
 - 200 gr. zahăr
 - 300 gr. făină
 - 110 gr. migdale
 - 10 gr. praf de copt
 - 50 ml. ulei
 - 50 ml. apă
 - 1 lingură de esență de vanilie

 Ingrediente cremă:
 - 400 gr. cremă de brânză
 - 200 gr. ciocolată cu lapte
 - 100 gr. unt



     Încălzim cuptorul la 180 de grade.
     Separăm albușurile de gălbenușuri și batem albușurile spumă tare, împreună cu zahărul. Gălbenușurile le amestecăm cu 50 de ml. de apă și 50 de ml. de ulei, apoi adăugăm o lingură de făină și migdalele tăiate mărunt.


     Turnăm amestecul de gălbenușuri peste albușuri, amestecând ușor, de jos în sus, cu o lingură. Pudrăm deasupra, puțin câte puțin, făina combinată cu pradul de copt. Stropim cu vanilia, omogenizăm și punem aluatul la copt într-o tavă unsă cu unt, timp de 40 de minute, apoi scădem temperatura la 160 de grade și mai lăsăm la cuptor încă 20 de minute, apoi scoate și lăsăm blatul la răcit.

 

     Cât se răcește blatul, pregătim crema. Topim ciocolata pe baie de aburi, apoi adăugăm untul și amestecăm până ce se topesc. Lăsăm la răcit și mixăm ciocolata cu brânza până la omogenizare.


     Tăiem blatul în 3 bucăți, pregătim un sirop (300 ml. apă, 50 gr. zahăr, 2 linguri de esență de portocale - ținem pe foc, până se topește zahărul complet, apoi lăsăm 2-3 minute la răcit), însiropăm primul blat, apoi punem jumătate din cremă. Punem cel de-al doilea blat peste și îl ungem cu a doua jumătate de cremă.

 
     Pe deasupra l-am ornat cu frișcă, în care am pudrat și 2 linguri de cacao. Ce a ieșit? Un deliciu!
     Poftă mare!





0 comments :

Post a Comment