Ale`s Bites
And More...
Home » » Tort cu Nuttella și mascarpone

Tort cu Nuttella și mascarpone

Written By alexandra maja on Sunday 14 February 2016 | Sunday, February 14, 2016






     Weekend-ul nu poate trece fără ceva dulce. A fost musai să fac iar tort, când mai am eu ocazia să îmi folosesc tava de tort în formă de inimioară?

     Noi nu sărbătorim Valentine's Day, eu sunt de părere că dragostea se serbează zilnic, prin lucruri mărunte. Mai mult apreciez un buchet de flori într-o zi de joi, decât o pernă în formă de inimioară, primită de Valentine's. 
     Consider că nu este necesară o zi pentru a sărbători iubirea, surprizele sunt mai plăcute când sunt neașteptate, iar oamenii care se iubesc nu prea au nevoie de astfel de stimulente importate de peste ocean.
     Acum no, fiecare cum consideră, cu sau fară ursuleți, șampanie și ciocolată de Valentine's, n-are importanță, dar tortul ăsta trebuie încercat. De Valentine's, Dragobete...sau într-o zi de joi. Blatul pufos merge perfect cu aroma delicată de alune din Nuttella și de crema fină de mascarpone, cu aromă de vanilie.

Ingrediente blat:
 - 4 ouă
 - 160 gr. faină
 - 90 gr. zahăr
 - 5 gr. praf de copt
 - 50 ml. ulei
 - o linguriță de esență de vanilie

Ingrediente cremă:
 - 250 gr. mascarpone
 - 200 gr. frișcă lichidă
 - 100 gr. ciocolată albă
 - 3 linguri de miere
 - 2 lingurițe de esență de vanilie

Pentru ornat:
    - 200 ml. frișcă


      Separăm albușurile de gălbenușuri și batem albusurile spumă cu zahărul. Gălbenușurile le frecăm cu un praf de sare, vanilie și 50 ml. de ulei, apoi le turnăm peste albușuri și amestecăm. Punem făina (în care am pus în prealabil praful de copt) în ploaie peste amestecul de gălbenușuri cu albușuri, omogenizăm și turnam aluatul într-o formă unsă cu unt.
 

     Punem tava la cuptor pentru 30 de minute, la 170 de grade, în cuptorul preîncălzit. Scoatem blatul și îl lăsăm să se răcească complet.


     Pentru cremă, topim ciocolata pe baie de aburi și o lăsăm puțin deoparte, să se răcorească. Batem frișca, o amestecăm cu mascarpone, vanilie și miere, apoi amestecăm din nou, până se topește complet mierea. Turnăm ciocolata și omogenizăm.
     Tăiem blatul în două, ungem primul blat cu Nuttella, apoi punem crema. Așezăm deasupra cel de-al doilea blat, ornăm cu frișcă, apoi lăsăm tortul minim 2 ore la răcit.


         
                                                                                                  Cu dragoste,
                                                                                                          Ale :)



0 comments :

Post a Comment