Ale`s Bites
And More...
Home » » Chicken Fajita Quesadillas

Chicken Fajita Quesadillas

Written By alexandra maja on Friday 5 February 2016 | Friday, February 05, 2016


      Nu am mai postat de o veșnicie, și chiar îmi era dor. Doar că, pe măsură ce trece timpul, devine tot mai dificil să îmi găsesc timp liber, Tudor având din ce în ce mai multă energie. Zilele trecute, când mă pregătisem să postez ceva, l-am găsit pe Tudor cu "Ctrl"-ul în gură, mai să-l înghită. Așa frumos a smuls tasta, încât mi-a trebuit 15 minute bune să o prind la loc, suficient timp pentru ca el să meargă la un ghiveci și să își scoată un pumn de pământ pe care să îl guste. Viața cu un copil care începe să se deplaseze singur este interesantă, amuzantă și cel mai mult, solicitantă.
     Am făcut săptămâna trecută două prăjituri grozave, pe care sper să îmi permită timpul și celălalt factor cu "T" să le postez, dar ce am pregătit pentru astăzi la prânz se cere musai postat.
     Fiind săptămâna mexicană la Lidl, trebuia să fac eu ceva, mai ales că noi iubim mâncarea mexicană (și tequila, pe la cabane), așa că, inspirându-mă din ceva filmuleț distribuit de ceva prieten pe FB, am încropit nebunia asta de fajita care este absolut divină.

Ingrediente:
 - 500 gr. piept de pui
 - 1 ardei gras roșu
 - 1 ardei gras verde
 - 1 ardei gras galben
 - 200 gr. cașcaval
 - 1 ceapă mare
 - 4 căței de usturoi
 - 4 lipii
 - 3 linguri de ulei
 - 1 lingură de unt
 - condimente (piper, sare, boia afumată, usturoi)



     Tăiem pieptul în bucăți mai mărișoare și îl condimentăm, apoi îl lăsăm la marinat minim 30 de minute.


     Punem tigaia pe foc cu ulei și prăjim pieptul, apoi îl scoatem și îl lăsăm deoparte.


     În uleiul în care s-a prăjit puiul, punem ceapa și usturoiul tăiate felii și le lăsăm 1 minut la călit.


    Peste ceapă și usturoi, punem și ardeii taiati felii și 10 ml. de apă și lăsăm pe foc, la foc mediu spre mic, până se înmoaie ușor toate legumele


      Amestecăm pieptul cu legumele și mai lăsăm pe foc 2 minute.
     Într-o tigaie, topim un vărf de cuțit de unt și prăjim ușor o lipie și pe o parte și pe alta. Așezăm lipia pe un platou, punem cașcaval ras, jumătate din combinația de pui cu legume, apoi din nou presărăm cașcaval și mai trântim o lipie deasupra, prăjită și ea în pralabil de ambele părți, într-o coscuță de unt. Presăm puțin lipia, apoi tăiem în 8 felii și servim cu sos de salsa, maioneză cu usturoi sau guacamole și porumb dulce.


     După ce golim platoul, repetăm schema, de la prăjitul lipiei încolo și ne bucurăm burticile.
     Poftă mare!






0 comments :

Post a Comment