Ale`s Bites
And More...
Home » , » 7 idei pentru masa bebelușului în vârstă de 7 luni

7 idei pentru masa bebelușului în vârstă de 7 luni

Written By alexandra maja on Thursday 10 December 2015 | Thursday, December 10, 2015


     Am revenit cu câteva idei pentru masa bebelușului, pe unele dintre ele nu le-am pozat, iar pe altele am uitat să le și salvez.
     La fructe și legume nu adăugăm nimic, rămân cele de la 6 luni (le-am enumerat aici: http://alexandramaja.blogspot.ro/2015/12/cate-ceva-despre-diversificare.html ). Eu am adăugat luna acesta și mango, fiindcă mă săturasem de banană, măr și pară. Cum caise și necatarine nu se găsesc acum, am preferat să adaug un alt aliment, pe care în mod normal trebuia să îl introduc la 8 luni. Lui Tudor îi place la nebunie mango și nu a făcut nicio alergie, deci nu am remușcări.

     1. Cartof dulce cu avocado

          Am fiert jumătate de cartof dulce, l-am lăsat puțin la răcit, apoi l-am combinat cu câteva cuburi de avocado bine copt și le-am făcut pastă.

       2. Mango cu cereale


     Am pus o lingură cu vârf de cereale, apă caldă până au ajuns la consisteța unui piure, apoi am adăugat mango zdrobit cu furculița.

     3. Dovleac copt cu măr și morcov

     Am copt dovleacul acoperit cu o folie de aliminiu, apoi am pasat o felie cu furculița, am adăugat puțin măr ras și un sfert de morcov fiert. Mie una mi-a plăcut, se pare că și lui Tudor.
   

     4. Fursecuri cu mango


     Fursecurile le-am băgat la râșniță, apoi le-am combinat cu mango zdrobit cu furculița. Este atât de bun, că mi-am făcut și mie o porție :)

     5. Fursecuri cu banane și curmale


     Rețeta aici: http://alexandramaja.blogspot.ro/2015/12/fursecuri-pentru-bebelusi.html

     6. Piure de cartof cu morcov și gălbenuș de ou

      Lui Tudor i-a plăcut foarte tare, a păpat tot, ca un copil cuminte ce este. Am pus la fiert un morcov și un cartof. Separat, am fiert oul, apoi am separat albușul de gălbenuș. Când s-au fiert, am pus jumătate de linguriță de ulei de măsline, gălbenușul, apoi le-am făcut piure.
      *atenție la gălbenuș, cantitatea maximă pentru un bebe așa micuț este de unul pe săptămână

     7. Piept de pui cu dovlecel și morcov

     Mâncarea lui Tudor preferată, la cum a reacționat. A fost prima oară când nu a fost nevoie nici de cântecele, nici de jucării și nici de maimuțăreli ca să mănânce, plus ca a mancat toata portia.
     Am pus la fiert o ceapă albă, un morcov și 50 de gr. de piept de pui. Când erau aproape fierte, am pus și dovlecelul, tăiat cubulețe. La final, am scos ceapa, am scurs apa și le-am făcut piure.

* Pentru ultimele două preparate, promit să revin curând și cu poze. Momentan le-am șters din greșeală pe cele pe care le-am făcut, dar o să refac curând preparatele și le pozez din nou, de data aceasta, cu mai multă atenție.



0 comments :

Post a Comment