Cum spuneam, am gustat-o atunci pentru prima oară și mi s-a părut absolut fantastică, mai ales pentru că îmi plac foarte mult combinațiile dulci-sărate.
Poate fi o idee pentru aperitivele de Craciun, sau o puteți prepara așa, fără nici o ocazie, pentru masa de prânz sau cină.
Ingrediente:
- 800 gr. piept de pui
- 200 gr. bacon (felii cât mai lungi)
- 50 gr. merișoare
- 2 ouă (da, știu că am pozat doar unul, mi-am dat seama acum)
- 1/2 linguriță de cimbru
- 1/2 linguriță de piper negru
- sare
Așezăm într-o tavă de copt feliile de bacon (nu este necesar să folosim hârtie de copt și nici să ungem tava).
Tocăm carnea de pui, o amestecăm cu ouăle bătute și condimentele, apoi punem jumătate din cantitate în tavă.
Presărăm peste pieptul de pui, merișoarele și le așezăm cât mai uniform.
Peste merișoare, punem restul de carne de pui.
Acoperim cu felii de bacon, cât mai apropiate una de alta. Marginile feliei de bacon, le băgăm pe laterala tăvii, apoi dăm la cuptor, la 190 de grade Celsius, timp de aprox. 1 oră.
Așa arată la finalul programului de copt.
Lăsăm terina la răcit 30 de minute, apoi o scoatem din tavă și o tăiem.
Sper că v-am convins că merită încercată, poftă mare și o zi de decembrie cât mai frumoasă!
0 comments :
Post a Comment