Ale`s Bites
And More...
Home » » Brioșe cu banane și ciocolată

Brioșe cu banane și ciocolată

Written By alexandra maja on Saturday 5 December 2015 | Saturday, December 05, 2015


     Astăzi am auzit ca vine Moș Nicolae la copiii cuminți, motiv pentru care trebuie să facem ceva bun să îl servim pe Moș, cine știe de câtă vreme tot umbă și este înfometat și însetat.
     Pentru el, sigur ar fi potrivite brioșele astea, sigur îi vor place, fiindcă sunt brioșele mele preferate și sunt cele mai bune din lume!
     Eu am făcut mai multe porții pentru că le-am făcut pentru o aniversare, așa că, cantitățile din poză nu corespund pentru o singură porție.
     Fără alte introduceri, fără alte prezentări, mai jos aveți ingredientele și modul de preparare pentru cele mai bune brioșe ever.

Ingrediente:
 - 200 gr. smântână
 - 310 gr. făină
 - 2 banane
 - 1 linguriță de scorțișoară
 - 1/4 linguriță de ghimbir
 - 1 varf de cuțit de sare
 - 3 lingurițe de esență de vanilie
 - 1 ou
 - 165 gr. zahăr
 - 1 + 1/2 linguriță praf de copt
 - 1/2 linguriță bicarbonat
 - 4 linguri de unt moale (cam 40 gr.)
 - 100 gr. ciocolată


     1. Încălzim cuptorul la 180° C și punem într-o tavă de brioșe, hârtiuțe de copt.
     2. Strivim bananele cu o furculiță, apoi le amestecăm cu smântâna. Adăugăm scorțișoara, ghimbirul, sarea, vanilia, untul moale, zahărul și omogenizăm.
     3. Cernem făina împreună cu bicarbonatul și praful de copt peste compoiția de mai sus și amestecăm ușor cu o lingură.
     4. Tăiem ciocolata în bucățele, apoi o amestecăm în aluat.

     5. Punem aluatul în forme și coacem timp de 15-20 de minute.
     Asa aratau mandrele inainte sa le scot din cuptor.


  * eu le-am pus deasupra cremă de brânză, ca cea folosită aici: http://alexandramaja.blogspot.ro/2015/10/tort-de-morcovi.html dar puteți pune deasupra streusel topping.


  * Streussel topping:
       - 60 gr. făină
       - 4 linguri de unt moale tăiat cuburi mici
       - 1/2 linguriță de scorțișoară
       - 30 gr. fulgi de ciocolată
    Toate le amestecăm și le presărăm pe fiecare formă cu aluat, presăm, apoi dăm la cuptor.
    Am făcut brioșele acestea de zeci de ori, în ambele variante, ambele sunt delicioase.
                                La Multi Ani Alex!!!


    Poftă mare și să spor la spălat papuceii!



0 comments :

Post a Comment