Ale`s Bites
And More...
Home » » Prăjitură cu lămâie și migdale

Prăjitură cu lămâie și migdale

Written By alexandra maja on Wednesday 2 December 2015 | Wednesday, December 02, 2015


     Una dintre prăjiturile preferate a lui Alex este prăjitura cu lămâie, fiindcă îi plac tare combinațiile dulci-acrișoare. Nu pot spune că o fac foarte des, deși este simplă, dar când o fac, nu rezistă în casă mai mult de două zile. Merită încercata, fiindcă grea nu-i!

Ingrediente:
 - 75 ml. ulei
 - 175 gr. faină
 - 1+1/2 linguriță de praf de copt
 - 60 gr. migdale
 - 50 gr. mălai
 - coaja rasă de la două lămâi
 - 140 gr. zahăr
 - 3 ouă
 -  230 gr. iaurt


Pentru siropul de lămâie:
 - 85 gr. zahăr
 - sucul de la două lămâi

     Încingem cuptorul la 180° C și ungem o tavă rotundă de tort cu ulei.
     Punem mălaiul, făina, zahărul, praful de copt și migdalele măcinate într-un bol și facem o gaură la mijloc.
     Batem cele 3 ouă, amestecăm cu ulei și iaurt, apoi turnăm în gaura făcută în amestecul de ingrediente uscate. Amestecăm usor cu o lingură pentru a omogeniza compoziția.
     Turnăm compziția în formă și o nivelăm, apoi o coacem pentru 40 de minute sau până când, la testul scobitoarei, aceasta iese curată.

     Între timp, pregătim siropul: punem zahărul într-o cratiță mică, apoi adăugăm zeama de lămâie și 50 ml apă. Fierbem până siropul până lichidul scade puțin, iar consistența devine vâscoasă.
     Scoatem prăjitura din cuptor și o lăsăm putin la răcit în formă. Cât este încă caldă, o scoatem pe un grătar pentru prăjituri, o înțepăm din loc în loc cu o scobitoare, apoi turnăm ușor, cu o lingură, siropul de lămâie. Cu ultimele picături de sirop se ung marginile prăjiturii, folosind o pensulă de patiserie.

    Poftă mare!



     



0 comments :

Post a Comment