Ingrediente:
- 75 ml. ulei
- 175 gr. faină
- 1+1/2 linguriță de praf de copt
- 60 gr. migdale
- 50 gr. mălai
- coaja rasă de la două lămâi
- 140 gr. zahăr
- 3 ouă
- 230 gr. iaurt
Pentru siropul de lămâie:
- 85 gr. zahăr
- sucul de la două lămâi
Încingem cuptorul la 180° C și ungem o tavă rotundă de tort cu ulei.
Punem mălaiul, făina, zahărul, praful de copt și migdalele măcinate într-un bol și facem o gaură la mijloc.
Batem cele 3 ouă, amestecăm cu ulei și iaurt, apoi turnăm în gaura făcută în amestecul de ingrediente uscate. Amestecăm usor cu o lingură pentru a omogeniza compoziția.
Turnăm compziția în formă și o nivelăm, apoi o coacem pentru 40 de minute sau până când, la testul scobitoarei, aceasta iese curată.
Între timp, pregătim siropul: punem zahărul într-o cratiță mică, apoi adăugăm zeama de lămâie și 50 ml apă. Fierbem până siropul până lichidul scade puțin, iar consistența devine vâscoasă.
Scoatem prăjitura din cuptor și o lăsăm putin la răcit în formă. Cât este încă caldă, o scoatem pe un grătar pentru prăjituri, o înțepăm din loc în loc cu o scobitoare, apoi turnăm ușor, cu o lingură, siropul de lămâie. Cu ultimele picături de sirop se ung marginile prăjiturii, folosind o pensulă de patiserie.
Poftă mare!
0 comments :
Post a Comment