Printre aperitivele de pe masa de Craciun, s-a aflat și rulada de porc care s-a dovedit a fi un deliciu. Poate fi servită ca și aperitiv sau ca și fel principal, așa, caldă, cu cașcavalul topit, curgand în farfurie, pe lângă o garnitură de cartofi caramelizați...mmhhmm.
Ingrediente:
- 1 kg. spată de porc
- 300 gr. suncă de Praga
- 100 gr. cașcaval Emmentaler felii
- o mână de bacon tăiat cubulețe
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare, piper alb și negru, praf de usturoi, coriandru și foi de dafin
Tăiem carnea la mijoc și o desfacem într-o felie mare, o batem cu ciocanul pentru șnițele, apoi o condimentăm cu o linguriță de sare, jumătate de linguriță de piper negru și jumătate alb, câteva bobițe de coriandru și o lingurita de praf de usturoi.
Așezăm felia de carne pe suprafața de lucru și punem feliile de șuncă de Praga pe toată suprafața.
Peste șuncă, așezăm feliile de cașcaval.
La final, adăugăm pumnul de bacon, apoi rulăm.
Ungem o tavă de chec cu o lingură de ulei de măsline, punem rulada, apoi așezăm foile de dafin.
Turnăm 100 ml. de apă în tavă, o acoperim cu o folie de aluminiu, apoi dăm tava la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 1 oră. Scoatem folia, mărim temperatura la 220 de grade și mai lăsăm tava la cuptor pentru încă 30 de minute.
Poftă mare!
0 comments :
Post a Comment