Ale`s Bites
And More...

Foietaj cu carne tocată

Written By alexandra maja on Monday 2 November 2015 | Monday, November 02, 2015





     Plăcintă cu carne am mai făcut și am mai postat pe blog și în altă variantă, mai de aperitiv, aceasta plăcintă însă poate constitui un prânz consistent sau chiar o cină. Se face ușor și este foarte gustoasă.

Ingrediente:
 - un aluat foietaj
 - 300 gr. carne tocată amestec
 - 1 morcov mare sau 2 morcovi potriviți
 - 1 ceapă medie
 - 1 ou + extra pentru uns
 - verdeață (opțional)
 - oregano, boia iute, praf de usturoi,piper, sare




    Tăiem ceapa mărunt și o punem la călit până se înmoaie. Punem apoi și carnea și morcovul mărunțit în cratiță și amestecăm până se albește carnea, nu se mai formează biluțe și s-a evaporat toată apa/grăsimea lăsată de carne.
 



      Lăsăm la răcit pentru 10 minute apoi, apoi combinăm carnea cu un ou și omogenizăm. (acum este momentul să punem verdeață dacă am optat pentru ea)   
     Întindem aluatul foietaj, presărăm carnea și apoi rulăm.




    Rulăm puțin câte puțin și sigilăm aluatul la capete cu o furculiță, ca să nu plece carnea la plimbare. Ungem plăcinta cu un ou bătut.







    Punem plăcinta la cuptor pentru 50 de minute ( sau pănă este rumenită) la temperatura de 190 de grade.
    Scoatem, lăsăm la răcit și apoi savurăm. Să aveți poftă!



0 comments :

Post a Comment