Rețeta o am de la o fostă colegă de serviciu și o urmez cu drag la fiecare ocazie, este nelipsita de pe platourile de Craciun/Paște și alte ocazii speciale.
Pentru blat:
- 7 albușuri
- 7 linguri de zahăr
- 200 gr. de nucă măcinată
- 4 linguri făină
- 1 praf de copt
Batem albușurile spumă cu zahărul, adăugăm nuca măcinată, făina cernută și praful de copt și amestecăm cu o lingură până la omogenizare. Punem blatul la cuptor pentru 10-15 minute (până se face auriu pe margini), apoi îl scoatem și îl lăsăm la răcit.
Glazura 1:
- 200 gr. ciocolată
- 4 linguri de ulei
Topim ciocolata pe baie de aburi, adăugăm uleiul treptat și o turnăm peste blatul rece.
Crema:
- 10 linguri de zahăr
- 200 gr. unt
- 300 gr. nucă prăjită
- 7 gălbenușuri
Caramelizăm zahărul pe foc, adăugăm untul și fierbem la foc mic. Adăugăm nuca mărunțită și gălbenușurile, mai lăsăm pe foc 1 minut, apoi oprim focul și lăsăm la răcit.
Când s-a răcorit, punem peste ciocolata albă.
Glazura 2:
- 200 gr. ciocolată cu lapte
- 5 linguri de ulei
Topim ciocolata pe baie de aburi, adăugăm uleiul treptat și o turnăm peste crema de nuci caramelizate.
Lăsăm prăjitura la răcit, apoi o tăiem și mâncăm așa cu moderație, să nu ajungă glicemia la limita maximă.
Poftă mare!
0 comments :
Post a Comment