Faptul că sunt fan brioșe nu este un secret, așa că probabil blogul va "geme" de rețete cu brioșe până la urmă.
Despre această rețetă nu ar fi prea multe de zis, doar că sunt bune și se fac rapid. Dacă vă mai și plac alunele, atunci trebuie trecută pe lista "de făcut".
Pentru 12 brioșe am folosit:
- 280 gr făină
- 160 gr zahăr
-150 ml lapte cald
- 150 gr unt topit
- 36 de alune (câte 3 pe fiecare brioșă)
- 3 bucați de rahat turcesc
- 2 ouă (pe care nu le-am pozat)
- esență de vanilie ăi portocală
- 1 plic de praf de copt
Topim untul, îl amestecăm cu zahărul și ouăle, până la omogenizare, după care turnăm făina în ploaie (amestecată cu praful de copt), alternativ cu laptele. Punem esențele și rahatul :)
Umplem 1/3 din fiecare hârtiuță cu aluat și punem câte trei alune pe fiecare.
Băgăm tava la cuptor (cuptorul încălzit în prealabil) timp de 18-20 de minute.
Așa au arătat brioșele mele când le-am scos din cuptor.
Poftă bună!
0 comments :
Post a Comment