Ingrediente:
- 190 gr. făină
- 150 gr. zahar + extra pentru mere
- 3 gr. sare
- 7 gr. praf de copt
- 1 linguriță de scorțișoară
- 80 ml. ulei
- 80 ml. lapte
- 1 ou
- 3 mere decojite și tăiate cubulețe
Punem merele într-o tigaie cu 2-3 linguri de zahăr și 1 linguriță de scorțișoară și le ținem pe foc până se topește zahărul și se înmoaie ușor merele. Oprim focul și lăsăm la răcit.
Încălzim cuptorul la 180°C și ne apucăm de aluat.
Punem într-un bol ingredientele lichide și separat, cele solide. Cu mare grijă și atenție, le combinăm, apoi adăugăm merele.
Umplem formele cu aluat si băgăm tava la cuptor pentru 20 de minute (sau până trec testul scobitorii), apoi scoatem tava și lăsăm brioșele la răcit.
Crema de brânză:
- 200 gr. unt
- 200 gr. cremă de brânză
- o cutie de brânză cu mere și stafide (din Lidl)
- 50 gr. zahăr pudră
Mixăm untul la temperatura camerei cu zahărul pudră și apoi adăugăm brânza. Punem amestecul la frigider până se răcesc brioșele.
Poftă mare!
0 comments :
Post a Comment