Ingrediente:
- 5-6 mere mici (am pozat mai multe dar nu le-am folosit pe toate)
- 4 ouă
- 6 linguri de făină
- 4 linguri de zahăr + extra pentru presărat pe mere
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de lapte
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 1 linguriță praf de copt
- scorțisoară, după gust
Curățăm merele și le tăiem felii, apoi le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și presărăm pe deasupra zahăr și scorțișoară. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 220°C și ne apucăm de aluat.
Separăm gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile le amestecăm cu 4 linguri de ulei și făina o cernem cu praful de copt într-un bol.
Batem albușurile spumă cu zahărul, apoi incorporăm gălbenușurile. Lăsăm mixerul deoparte și turnăm în ploaie făina alternativ cu laptele, amestecând cu o lingură. Scoatem tava cu mere de la cuptor și turnăm aluatul peste merele caramelizate. Băgăm din nou tava la cuptor pentru încă 20-25 de minute (sau până trece de testul scobitorii) la 180°C.
Scoatem tava, întoarcem prăjitura cu merele în sus, lăsăm să se răcorească puțin, apoi o pudrăm cu zahăr și este gata de servit.
Poftă buna!
0 comments :
Post a Comment