Tot în Good Food am citit că oasele sunt bogate în seleniu și zinc, care ajută la întăririrea oaselor și mențin sănătatea părului și unghiilor. :)
Ingrediente:
- o carcasă de pui
- 4 frunze de dafin
- 1 ardei iute
- 1 morcov mare / 2 morcovi potriviți
- 1 ceapă
- 1 bucată mică de țelină
- 1 bucată de păstrârnac
- 1 bucată mică de rădăcină de pătrunjel
- 1 cățel de usturoi
- coriandru, sare.
Punem carcasa într-o oală mare cu și adăugăm ceapa și morcovul tăiate felii, țelina, păstârnacul și pătrunjelul întregi, turnăm peste 1,2 litri de apă, punem capacul și lăsăm să fiarbă la foc mic timp de 1 oră.
Când toate ingredientele din oală s-au fiert, scoatem carcasa și o punem la răcorit. Strecurăm supa într-o altă oală, pescuim ceapa și morcovul și le așezăm în oala cu supă strecurată.
Îndepărtăm carnea de pe oase și o punem înapoi în oală împreună cu ardeiul iute tăiat felii, usturoiul ras fin, jumătate de linguriță de coriandru și sare după gust. Punem din nou cratița pe foc și aducem supa până în punctul de fierbere - nu o lăsăm să clocotească fiindcă îi vom schimba aromele delicate.
Ca și topping nutritiv, am folosit orez combinat cu pătrunjel verde. Am pus supa în farfurie și am servit-o cu orez. Absolut delicioasă, merită încercată!
0 comments :
Post a Comment