Orezul l-am făcut picant fiindcă sunt mare fan, dar se poate pune foarte bine boia dulce în loc de boia iute și atunci iese o mâncărică deloc iute, dar la fel de bună.
Ingrediente:
- 1 kg. pulpe de pui
- 180 gr. orez
- 1 litru de apă
- 3 ardei (verde,roșu,galben)
- 2 cepe verzi
- 3 linguri de roșii pasate
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2-3 crenguțe de cimbru proaspăt
- curry, boia iute/dulce, piper, sare.
Crestăm și condimentăm pulpele cu o linguriță de curry, una de boia dulce, jumătate de linguriță de sare si jumătate de piper. Presărăm și cimbrul deasupra și le punem la marinat pentru 1 oră.
Punem apa la fiert și când ajunge în punctul de fierbere, punem orezul. După ce se fierbe orezul, îl punem deoparte.
Încingem cuptorul la 200 °C și așezăm frumos pulpele în tavă, apoi le lăsăm la cuptor 30 de minute. După 30 de minute, mărim temperatura la 225°C și le mai lăsăm 15 minute, să se facă crocante.
Când mai avem 15 minute până la coacerea completă a pulpelor, tăiem ceapa verde cubulețe și o punem la călit într-un wok, cu cele 2 linguri de floarea soarelui. Adăugăm ardeii tăiați felii și lăsăm la foc mediu, amestecând constant, până se înmoaie. Punem orezul, roșiile pasate, o linguriță de boia iute sau chilli (depinde cât de iute preferați), sare și piper după gust, apoi stingem focul.
Mâncărica este gata și o putem servi alături de o salată de legume sau așa simplă.
Poftă bună!
0 comments :
Post a Comment