Ale`s Bites
And More...
Home » » Pulpe de pui cu orez picant

Pulpe de pui cu orez picant

Written By alexandra maja on Thursday 12 November 2015 | Thursday, November 12, 2015

 

    Gătesc des pui, asta se poate observa și din rețetele postate. Ca să nu fiu monotonă, tot schimb peisajul. Câteodată îmi iese bună mâncarea, câteodată nu sunt foarte încântată, dar ce iese bun bun, postez și pe blog, ca inspirație pentru cei la fel de pofticioși ca și mine.
     Orezul l-am făcut picant fiindcă sunt mare fan, dar se poate pune foarte bine boia dulce în loc de boia iute și atunci iese o mâncărică deloc iute, dar la fel de bună.

Ingrediente:
 - 1 kg. pulpe de pui
 - 180 gr. orez
 - 1 litru de apă
 - 3 ardei (verde,roșu,galben)
 - 2 cepe verzi
 - 3 linguri de roșii pasate
 - 2 linguri de ulei de floarea soarelui
 - 2-3 crenguțe de cimbru proaspăt
 - curry, boia iute/dulce, piper, sare.


     Crestăm și condimentăm pulpele cu o linguriță de curry, una de boia dulce, jumătate de linguriță de sare si jumătate de piper. Presărăm și cimbrul deasupra și le punem la marinat pentru 1 oră.
     Punem apa la fiert și când ajunge în punctul de fierbere, punem orezul. După ce se fierbe orezul, îl punem deoparte.
     Încingem cuptorul la 200 °C și așezăm frumos pulpele în tavă, apoi le lăsăm la cuptor 30 de minute. După 30 de minute, mărim temperatura la 225°C și le mai lăsăm 15 minute, să se facă crocante.
    Când mai avem 15 minute până la coacerea completă a pulpelor, tăiem ceapa verde cubulețe și o punem la călit într-un wok, cu cele 2 linguri de floarea soarelui. Adăugăm ardeii tăiați felii și lăsăm la foc mediu, amestecând constant, până se înmoaie. Punem orezul, roșiile pasate, o linguriță de boia iute sau chilli (depinde cât de iute preferați), sare și piper după gust, apoi stingem focul.
    Mâncărica este gata și o putem servi alături de o salată de legume sau așa simplă.
    Poftă bună!



0 comments :

Post a Comment