Ale`s Bites
And More...
Home » » Ruladă cu frisca si cocos

Ruladă cu frisca si cocos

Written By alexandra maja on Monday 16 November 2015 | Monday, November 16, 2015


     Pofta de dulce m-a împins la inventarea unei noi prăjituri. Vremea asta așa urâtă m-a tinut astăzi în casă și am pus în ruladă ce am găsit prin dulap, respectiv frigider. Crema am făcut-o cu frișcă vegetală fiindcă nu am avut smântână pentru frișcă, dar dacă aveți prin casă, sau vă faceți drum pe la magazin, vă recomand să folosiți cea de-a doua variantă (este buna și așa, dar mie cel puțin îmi place mai mult smântâna pentru frișcă decât frișca vegetală).

Ingrediente:
 - 120 gr. făină
 - 120 gr. zahăr
 - 4 ouă
 - 30 gr. cacao
 - 1/2 plic de praf de copt
 - 50 gr. cocos
 - 200 ml frișcă lichidă/smântână pentru frișcă
 - 2-3 picaturi de vanilie
 - 50 gr. ciocolată


     Cernem cacaua, făina și praful de copt într-un bol. Separat, batem ouăle cu zahărul timp de 5 minute.
     Turnăm în ploaie amestecul de făină și amestecăm cu o lingură până la omogenizare. Tapetăm tava cu hârtie de copt și punem uniform aluatul, apoi îl dăm la cuptor pentru 10-15 minute, la temperatura de 190°C.
     Scoatem din cuptor, acoperim aluatul cu o hartie de copt și un prospop de dimensiunea tăvii și rulăm, apoi lăsăm la răcit.

    După răcirea completă a ruladei, o umplem cu frișca bătută, în care am pus cocosul si vanilia . Ungem rulada cu ciocolată și presărăm puțin cocos, apoi o punem la rece pentru minim 1 oră.

    Poftă mare!



0 comments :

Post a Comment