Ale`s Bites
And More...

Papricaș de pui

Written By alexandra maja on Thursday 19 November 2015 | Thursday, November 19, 2015


    Papricașul este o mâncare originară din Ungaria, gătită des în Ardeal. Cum la vecinii noștrii unguri, nu se găsește mâncare rea, nu ezit niciodată să încerc rețete din bucătăria ungurească.
     Mie una, tare-mi place, sper să vă placă și vouă!

Ingrediente:
 - 700 gr. pui (pulpe, piept)
 - 2 cepe
 - 1 ardei roșu
 - 1 lingură cu varf de făină
 - 150 gr. smântână
 - 2 linguri de ulei de floarea soarelui
 - jumătate de legătură de frunze de pătrunjel
 - sare, piper, boia

Pentru găluște:
 - 1 ou
 - 2 linguri făină
 - 1 lingură de ulei
 - un vf. de cuțit de sare

     Eu folosesc tot timpul supă de pui și nu apă. Tocănița iese mai gustoasă, așa că, atunci când îmi fac cumpărăturile pentru papricaș, iau pui cu tot cu oase, nu caut nimic dezosat. Acum am folosit jumătate de pui, l-am dezosat și am pus oasele cu o ceapă la foc. Separat, am pus carnea tăiată bucăți 
la rumenit în uleiul încins. Am pus ceapa și ardeiul tăiate mărunt în cratiță ,am adăugat sare, piper și 2 lingurițe de boia dulce și am lăsat la foc mediu pănă ce s-a înmuiat puțin ceapa, apoi am pus atâta supă până am acoperit carnea și am lăsat-o la foc mic să fiarbă.

    Când este fiartă carnea, mai punem un polonic de supă, și facem găluștele.
    Batem oul și îl amestecăm cu uleiul și sarea, apoi incorporăm făina. Turnăm câte o linguriță de aluat în tocană și lăsăm la fiert până ce se fierb complet găluștele.


    Amestecăm într-un bol smântâna cu făina, punem 2-3 linguri de zeamă din tocană în smântână, apoi turnăm smântâna în papricaș. Lăsăm pe foc până dă într-un clocot. Asezonăm cu pătrunjel tocat grosier și servim cu mămăliguță.
    Poftă mare!



0 comments :

Post a Comment