Ale`s Bites
And More...
Home » » Negresă cu bază crocantă

Negresă cu bază crocantă

Written By alexandra maja on Monday 2 November 2015 | Monday, November 02, 2015

  

     Vineri seara am fost doar eu cu bebe acasă așa că altceva în afară de televizor nu ne-ar fi putut anima. Cum tot butonam telecomanda, am dat peste un canal unde se pregătea minunăția asta de negresă. Am înghițit în sec și am așteptat cu nerăbdare să se facă dimineață să fug la cumpărături și să o prepar rapid.
    Are blatul crocant și cu gust intens de fursec cu unt și partea de deasupra este cremoasă și densă, cu un gust decadent de ciocolată. O nebunie!

Ingrediente bază:
 - 120 gr. unt
 - 70 gr. zahăr
- 180 gr. făină
 - 1 ou
 - 1 linguriță de esență de vanilie
 - 1 linguriță de praf de copt


    Preîncălzim cuptorul la 190 °.
    Punem în robot untul la temperatura camerei cu zahărul și mixăm, apoi adăugăm oul și făina combinată cu praf de copt. Aluatul la final este lipicios și dens.
    Tapetăm o tavă mică (a mea este de 33 cm x 14 cm) cu staniol (așa rămâne baza crocantă) și așezăm blatul în tavă, presându-l cu degetele ude.

    Dăm tava a cuptor pentru 25 de minute, apoi o scoatem și o lăsăm la răcit cam 10 - 15 minute.
    În timp ce se răcește blatul, preparăm aluatul de ciocolată.

Ingrediente aluat de ciocolată:
 - 150 gr. ciocolată cu lapte
 - 120 gr. unt
 - 100 gr. zahăr brun
 - 2 ouă
 - 1 lingură esență de vanilie
 - 65 gr. făină
 - 65 gr. migdale


    Topim ciocolata pe baie de aburi împreună cu untul. Adăugăm făina și vanilia, amestecăm până la omogenizare, apoi punem ouăle bătute în prealabil.

    Au mai rămas de pus migdalele, pe care le mărunțim ușor. Punem amestecul de ciocolată peste baza care s-a răcorit între timp și dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 20 de minute.

   Scoatem tava, lăsăm la răcit, apoi tăiem și ne îndulcim ziua.
   Poftă bună!



0 comments :

Post a Comment