M-am hotărât să fac o categorie pentru diversificare, să mai postez acolo rețete pentru bebeluși și să mai notez, ca și un jurnal, ce mai papă Tudor, la nivel de inspirație pentru alte mămici.
Biscuiții aceștia pot fi dați chiar de la început, de la 6 luni. Nu sunt moi fiindcă nu au nimic gras prin ei, dar pot fi mărunțiți și puși în pireul de fructe.
Ingrediente:
- 250 gr. faină de secară
- 4 linguri ulei de măsline presat la rece
- un gălbenuș ecologic
- 125 ml. apă
- 1 banană coaptă
- un vf. de cuțit de scorțișoară
Amestecăm gălbenușul cu uleiul și îl punem peste banana pisată.
Într-un bol încăpător, punem făina și turnăm apa și banana pisată cu gălbenuș și ulei. Pudrăm cu scorțișoară și frământăm aluatul, apoi facem o bilă și îl punem la frigider pentru 10 minute.
Punem făină pe planul de lucru, întindem aluatul și îl decupăm cu forme, sau îl tăiem cu un cuțit în forma dorită și așezăm biscuiții în tavă.
Punem tava la cuptor, la 175°C pentru 15-20 de minute, sau până serumenesc ușor pe margini.
Scoatem biscuițeii, îi punem la răcit, apoi îi ținem într-o cutie/într-un borcan închis/ă etanș.
Poftă mare!
0 comments :
Post a Comment