Dovleacul este plin de nutrienți și ar fi păcat să nu încercăm să îl consumăm acum, cât este în sezon. Printre nutrienţii pe care-i găsim în dovleac se numără: vitamina A, B1, B3, B6, C, E, acid folic, calciu, potasiu, seleniu, fiert, mangan şi fibre.
Ingrediente:
- 250 gr dovleac
- 200 gr. făină
- 4 linguri rase de zahăr brun
- 125 ml lapte bătut
- 25 gr. unt topit + extra pentru prăjit
- 2 ouă
- 2 lingurițe de praf de copt
Eu aveam dovleacul gata copt, dar dacă nu aveți dovleac pregătit, puteți pune câteva bucăti într-un castron, acoperiți dovleacul cu apă și îl băgați la cuptorul cu microunde pentru 6-8 minute sau până se înmoaie, în funcție de varianta de dovleac aleasă. Lăsăm dovleacul la răcit (dacă vreți la micul dejun clătite, faceți operațiunea cu fiertul dovleacului de seara și lăsați-l la frigider).
Punem într-un blender toate ingredientele și le "blenduim" până la omogenizarea completă.
Cu un polonic, turnăm aluatul într-o tigaie încinsă, unsă cu unt.
Pentru sosul de caramel:
- 50 gr. unt
- 50 gr. zahăr
- 100 ml. smântână pentru frișcă
Punem toate ingredientele într-o cratiță și amestecăm până se topesc zahărul și untul și compoziția se îngroașă. Turnăm sosul astfel obținut peste clătite, presărăm câteva nuci și servim micul dejun perfect pentru o dimineață de toamnă.
Poftă mare!
0 comments :
Post a Comment