Ale`s Bites
And More...
Home » » Amandină

Amandină

Written By alexandra maja on Saturday 2 January 2016 | Saturday, January 02, 2016


     Prima postare pe anul acesta va fi una dulce și ciocolatoasă. Știm cu toții că ciocolata stimulează producerea serotoninei, așa că din când în când nu băgăm în seamă faptul că fericirea îngrașă. Un nivel scăzut al serotoninei poate conduce la depresie și la tulburari de somn. În acest context, consumul de dulciuri poate fi considerat o încercare de autovindecare a starilor depresive. Nu știu dacă v-am convins că ciocolata este bună pentru starea de bine, dar sper că pozele vă vor convinge că prăjitura merită încercată.
     Dificultatea este medie, nu aș spune chiar redusă, dar sincer, merită efortul fiindcă este delicioasă.

     Ingrediente:

    Blat:
  - 6 ouă
 - 150 gr. zahăr
 - 30 ml. apă
 - 30 ml. ulei 
 - 20 gr. cacao
 - 8 linguri de făină
 - jumătate de plic de praf de copt


     Separăm albușurile de gălbenușuri și punem un praf de sare pe gălbenușuri. Batem albușurile spumă cu zahărul, apoi adăugăm gălbenușurile frecate cu ulei și amestecăm ușor, de  jos în sus, cu o lingură.

     Într-un vas punem ingredientele solide și apoi le cernem peste compoziția cu albușuri.


     Turnăm treptat apa, omogenizăm și turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu foaie de copt, apoi o dăm la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 170 de grade.

     Sirop:
 - 300 ml. apă
 - 2 plicuri de cappuccino
 - 80 gr. zahăr
- 2 lingurițe esență de rom

     În timp ce se coace blatul, punem pe foc toate ingredientele cu care facem siropul, fierbem câteva minute (3-4 minute), apoi tragem cratița de pe foc și lăsăm puțin siropul la răcit.
     Scoatem blatul din cuptor, îl lăsăm să se răcească complet, apoi îl tăiem în două.

     Cremă:
 - 3 gălbenușuri
 - 120 gr. zahăr
 - 400 gr. unt
 - 3 linguri de cacao



     Amestecăm untul la temperatura camerei cu zahărul pudră, apoi adăugăm gălbenușurile și la final cacaua. Mixăm toate ingredientele până se combină perfect, apoi trecem la asamblarea prăjiturii.
     Turnăm sirop pe primul blat (putem înțepa blatul din loc .in loc cu o scobitoare ca să pătrundă bine siropul), punem toată crema uniform pe el, apoi așezăm cel de-al doilea blat. Însiropăm și cel de-al doilea blat, apoi pregătim glazura.

     Glazura:
 - 200 gr. ciocolată cu lapte
 - 50 gr. ciocolată albă
 - 5 linguri de ulei
 - opțional, 100 gr. de zahăr

      Punem ciocolata la topit pe baie de aburi, turnăm uleiul treptat și amestecăm.
      Tăiem prăjitura cuburi, apoi ornăm fiecare cub cu ciocolată.
      Topim zahărul într-o cratiță pe foc, turnăm apoi caramelul rezultat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm la răcit. Zdrobim apoi zahărul cu un ciocan pentru șnițele și îl presărăm pe prăjituri.
      Poftă mare și un an nou mai bun, cu multă sănătate și bucurii tuturor!







0 comments :

Post a Comment