Ale`s Bites
And More...
Home » » Prăjitură cu mac și cocos

Prăjitură cu mac și cocos

Written By alexandra maja on Monday 11 January 2016 | Monday, January 11, 2016


     Prăjitura asta este una dintre prăjiturile clasice care se află tot timpul pe platoul festiv, arată bine, se prepară ușor și are un gust deosebit.
     Nu avem nevoie de prea multă îndemânare, nici de prea mult timp, doar de o glicemie scăzută și o plăcere exacerbată pentru prăjituri.

 Blat:
 - 7 albușuri
- 50 gr cocos
- 40 gr mac
- 4 lg făină 
- 9 linguri de zahăr

Cremă:
  - 7 gălbenușuri
  - 4 linguri de făină
  - 200 gr unt
  - 300 ml lapte
-  8 linguri de zahăr + 2 plicuri de zahăr vanilat

Sirop:
 - 150 ml apa
 - 5 lg zahar
 - 4 lg esenta de rom

+ biscuiți petit beurre (cam un pachet normal)
+ 100 gr. ciocolată cu lapte

     Batem albușurile spumă cu zahărul, adaugăm făină cernută, cocosul și macul și amestecăm cu o lingură de lemn de jos în sus. Punem compoziția într-o tavă unsă și tapetată cu făină și o lăsăm la foc mediu în cuptor timp de 15 minute aproximativ (până prinde o culoare aurie pe margini).
     Până se coace blatul, pregătim crema. Punem toate ingredientele (mai putin untul) pe baie de aburi sau într-o oala cu fund dublu, și amestecăm continuu până se îngroașă. Lăsăm crema la racit și apoi o amestecam cu untul batut spuma până se omogenizează.
     Cand s-au racit atât blatul cât și crema, punem crema peste blat, asezam un rand de biscuiti peste cremă, îi însiropăm și punem glazura pe deasupra. ( Pentru sirop, amestecăm apa fierbinte cu zaharul și esența de rom până când se topește zahărul)


    Cam atât. O lăsăm 2-3 ore să se înmoaie biscuiții, apoi tăiem și ne bucurăm de munca noastră.





0 comments :

Post a Comment