Nu avem nevoie de prea multă îndemânare, nici de prea mult timp, doar de o glicemie scăzută și o plăcere exacerbată pentru prăjituri.
Blat:
- 7 albușuri
- 50 gr cocos
- 40 gr mac
- 4 lg făină
- 9 linguri de zahăr
Cremă:
- 7 gălbenușuri
- 4 linguri de făină
- 200 gr unt
- 300 ml lapte
- 8 linguri de zahăr + 2 plicuri de zahăr vanilat
Sirop:
- 150 ml apa
- 5 lg zahar
- 4 lg esenta de rom
+ biscuiți petit beurre (cam un pachet normal)
+ 100 gr. ciocolată cu lapte
Batem albușurile spumă cu zahărul, adaugăm făină cernută, cocosul și macul și amestecăm cu o lingură de lemn de jos în sus. Punem compoziția într-o tavă unsă și tapetată cu făină și o lăsăm la foc mediu în cuptor timp de 15 minute aproximativ (până prinde o culoare aurie pe margini).
Până se coace blatul, pregătim crema. Punem toate ingredientele (mai putin untul) pe baie de aburi sau într-o oala cu fund dublu, și amestecăm continuu până se îngroașă. Lăsăm crema la racit și apoi o amestecam cu untul batut spuma până se omogenizează.
Cand s-au racit atât blatul cât și crema, punem crema peste blat, asezam un rand de biscuiti peste cremă, îi însiropăm și punem glazura pe deasupra. ( Pentru sirop, amestecăm apa fierbinte cu zaharul și esența de rom până când se topește zahărul)
Cam atât. O lăsăm 2-3 ore să se înmoaie biscuiții, apoi tăiem și ne bucurăm de munca noastră.
0 comments :
Post a Comment