Ce merge mai bine pe o vreme ca asta decât niște melcișori calzi, cu scorțișoară și o carte bună? Eee.. deja mă visez la o cabana la munte, privind pe fereastră, cu o cană cu ceai în mână, așezată comod pe un fotoliu maaare, alături de o carte bună și un coș de melcișori cu scorțișoară... Mă trezește rapid din reverie sunetul care îl face premergătorul și chihăitul lui Tudor care tocmai și-a blocat o roată în covor. Ei, până la urmă, melcișorii îi am, ceaiul mi-l pot face rapid, cartea o citesc după ce adoarme Tudor (vrea să adoarmă, oare?!) iar cabana..o să o mai visez în continuare.
Gustul este divin, iar mirosul pe care îl lasă în casă este și mai și, se potrivește perfect cu anotimpul.
Ingrediente:
- 410 gr. făină
- 80 gr. zahăr + 70 pentru umplutură
- 1 plic de drojdie uscată
- 240 ml. de lapte cald (preferabil de cocos)
- 115 gr. unt gras
- 3 linguri de scorțișoară
-1 ou
- un vf. de cuțit de sare
- ulei
Punem făina amestecată cu drojdia într-un bol încăpător, facem o gaură în centru și adăugăm oul bătut, laptele cald, 80 de de zahar, un vf. de cuțit de sare și ne apucam să frământăm. Pe măsură ce frământăm aluatul, turnăm câte puțin ulei, apoi frământam din nou, până ce nu coca nu se mai lipește de mâini.
Facem o bila și o lăsăm o oră acoperită, la dospit.
Întindem aluatul și îl ungem cu compoziția de unt cu scorțișoară. Untul moale se amestecă cu 70 gr. de zahar și 3 linguri de scorțișoară.
Rulăm aluatul, apoi tăiem felii cu o grosime cam de 2-3 degete și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la puțină distanță una de alta fiindcă se mai lungesc la copt.
Punem melcișorii în cuptor, la 180 de grade timp de 25 de minute, apoi îi scoatem și îi lăsăm la răcit. Nu îi lăsăm să se răcească de tot și înfășcăm unul (cel puțin).
Pofta mare!
0 comments :
Post a Comment