Copilașul nostru scump împlinește astăzi 8 luni. Când îmi spuneau alte mame, despre copiii lor, că-s cei mai cei, că-s frumoși, că-s geniali, că le dau sens vieții, nu că nu le credeam, dar credeam că ușor, pe ici pe colo, cam exagerează. Sincer, nici acum nu îmi plac mamele care acaparează tot timpul discuția, povestind despre pruncul său cât este de fantastic si câte face și câte drege, fiindcă oricum ar fi, și oricât mi-ar fi de dragi copiii, discuțiile interminabile despre cât este de grozav copilul cuiva, mă plictisesc. Dar în schimb, acum le cred pe mamele care își divinizau copiii, Tudor îmi face viața și mai frumoasă și clar sunt de acord cu faptul că dă un alt sens vieții mele.
Tudor este un copil normal, nu văd în el o evoluție mai mare decât la un alt copil de vârsta lui, așa că nu o să mă dau în stambă. Bine, cât este de frumos știți deja, doar îmi seamănă, ce naiba! Spune deja "tata, "mama" și "papa", salută și râde toată ziua.
Mereu m-am considerat o norocoasă fiindcă am avut parte de tot ce mi-am dorit, nu mă pot plânge de nimic și sper să îi pot mulțumi suficient Domnului pentru câte îmi oferă.
De ziua piticului am făcut un tort micuț, să îl sărbătoresc. A ieșit demențial, așa că s-a cerut postat.
Tort de portocale cu cremă de ciocolată
Blat: - 5 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 8 linguri rase de făină
- 80 gr. unt moale
- 1 linguriță de esență de portocale
- coaja de la o portocală
Sirop:
- o ceșcuță de apă fierbinte
- 3 linguri de zahăr
- 1/2 linguriță de esență de portocale
Cremă:
- 200 ml. smântână pentru frișcă
- 100 gr. ciocolată cu lapte
- 2 linguri de ulei
Glazură:
- 150 gr. ciocolată albă
- 4 linguri de ulei
Separăm albușurile de gălbenușuri și batem albușurile spumă. Gălbenușurile le amestecăm cu un praf de sare, zahărul și untul topit, apoi îl punem peste albușuri și amestecăm cu o lingură.
Cernem făina în compoziție, turnăm esența de portocale, apoi punem alutul în tavă. ( Eu l-am pus într-o formă mică de silicon, nu știu cât are diametrul, dar cred că 18 cm).
Coacem blatul timp de 30 de minute aprox. la 190 de grade, în cuptorul preîncălzit.
Scoatem blatul și îl lăsăm să se răcească complet, apoi îl tăiem în 3 blaturi.
Pentru cremă, topim ciocolata la baie de aburi, punem uleiul și amestecăm, apoi lăsăm deoparte până facem frișca. Batem smântâna pentru frișcă până ce compoziția este suficient de tare cât să stea pe tel, apoi adăugăm ciocolata și omogenizăm.
Pregătim siropul - punem într-o ceșcuță de apă fierbinte 3 linguri de zahăr și 1/2 linguriță de esență de portocale și amestecăm până se topește zahărul.
Însiropăm primul blat și punem 1/2 din cremă pe el, apoi punem cel de-al doilea blat, îl însiropăm și îl ungem cu crema care a rămas. Punem ultimul blat și pregătim glazura.
Topim ciocolata pe baie de aburi, punem treptat câte o lingură de ulei, apoi turnăm glazura pe tort.
Lăsăm tortul la răcit apoi îl mâncăm cu ușa închisă.
Mărturisesc că torturile nu se află în zona mea de confort, dar cu tortul acesta mă pot lăuda linistită. Este extraordinar la gust, foarte aromat și cu o cremă așa, aerată și delicioasă. Trebuie încercat, clar!
0 comments :
Post a Comment