Cu mare bucurie vă anunț că Tudor mănâncă mai nou foarte bine, am trecut deja de ceva vreme la 3 mese pe zi și mănâncă un bol întreg de mâncare la fiecare masă. La un moment dat, exasperată fiind de faptul că nu tolerează nimic, îmi trecuse pentru câteva momente prin cap ideea de a-l lăsa flămând ca să accepte și altceva în afară de lapte. Totuși, disperarea nu mi-a umbrit judecata și am perseverat în a-i face cât mai diversificat de mâncare și am ajuns să văd rezultatele într-un timp relativ scurt.
Până acum, nu am observat nicio alergie, doar cu gălbenușul de ou nu se împacă prea bine, bânuiesc că nu este încă pregătit stomăcelul să îl digere complet.
Toate cele 5 variante propuse mai jos sunt pe placul lui Tudor și le pot situa printre favorite, la capitolul "prânz".
1. Orez cu avocado și ardei roșu
Orez mi-am luat de la Nestle, ca să nu mă mai chinui să îl pun în râșniță. Lui bebe îi place foarte tare, așa că îl combin cam cu orice. La 2 linguri de orez (combinate cu apă fiartă) îi pun jumătate de avocado și două felii mici de ardei roșu.
2. Supă cremă de avocado
Cu jumătatea rămasă de ziua trecută am făcut o supă cremă. Am pus la fiert câteva legume (eu vara îmi congelez morcov,țelină, pătrunjel, păstârnac și ardei în pungi, tăiate în bucăți mici, pentru prepararea ciorbelor, iar acum se dovedesc a fi foarte folositoare pentru baza de supă care o fac pentru Tudor). Mixăm jumătate de avocado cu 100 ml. de supă și 2-3 frunzulițe de pătrunjel.
3. Piure de curcan cu orez și legume
I-am luat lui Tudor un borcănel de mâncare într-o zi în care eram plecați și nu am avut timp să îi gătesc. I-a plăcut, așa că i-am preparat acasă ce am văzut că conținea borcănașul respectiv.
Am fiert 30 gr. de carne de curcan cu jumătate de dovlecel, jumătate de morcov și o ceapă, le-am combinat cu 2 linguri de orez si gata păpica.
4. Supă de vițel
Am fiert câteva bucățele de carne de vițel cu o bucată mică de păstârnac, o bucată de țelină, un morcov și o ceapă, apoi am mixat tot, în afară de ceapă (ceapa o pun mereu la fiert doar pentru gust, o scot înainte să îi mixe preparatul).
5. Piure de vițel cu cartof dulce, morcov și cartof alb
Am pus la fiert 20-30 de gr. de carne de vițel (nu l-am cântărit, zic așa, din ochi) împreună cu jumătate de cartof dulce, jumătate de morcov și jumătate de cartof alb - bineînțeles, nu pe toate deodată, ci în funcție de timpul de fierbere le-am adăugat treptat (mai întâi vițelul cu morcovul, apoi cartofii).
Sper să vă fie de folos!
0 comments :
Post a Comment