De 4 zile am început dieta şi încerc pe cat posibil sa rezist tentației de a face o tava mare de prăjitura pe care să o mănânc singură, încuiată în bucătărie.
De aproape o lună am început să îmi fac un suc care să îmi crească puțin imunitatea. Nu îmi plac sucurile din comerț, dar sucurile/siropurile făcute în casă le ador, pot să fie făcute şi din frunză de patlagină. De când beau sirop de citrice cu ghimbir zilnic, mă simt foarte energică şi răceala pare să mă ocolească (recunosc că poate fi şi efectul autosugestiei).
Oricum, imunizant sau nu, merită încercat pentru că are un gust senzațional şi pentru că este o sursă considerabilă de vitamina C şi nu numai.
Ingrediente (1 litru de sirop):
- 4 lămâi
- 2 portocale
- 2 bucăți de grepfruit
- 1 bucată de ghimbir
- 200 gr. miere
Stoarcem fructele şi ghimbirul cu ajutorul unui aparat pentru preparat sucuri de fructe, punem mierea şi agităm.
Punem într-un pahar 1/2 sirop şi 1/2 apă şi gata sucul.
O iarnă fară răceli vă doresc! :)
0 comments :
Post a Comment