Cu toată dieta și cu tot necazul, am cedat tentației de a face deva dulce fiindcă îmi scăzuse în așa hal glicemia de nu mai puteam nici să glumesc.
Am păcătuit numai puțin fiindcă cheescake-ul nu este la fel de caloric ca și o prăjitură cu nucă și ciocolată, așa că nu mă simt foarte vinovată.
Încerc de ceva vreme să caut consistența perfectă pentru această prăjitură, nu mă pot lăuda că am găsit-o, dar oricum, am progresat. Baza este super gustoasă, crocantă și lipicioasă în același timp, și brânza are o consistență nici prea moale, nici prea tare, așa, numai ce bună de mâncat porție dublă după prânz.
Ingrediente blat:
- 230 gr. biscuiți cu ovăz
- 60 gr. de unt
- 2 linguri de zahăr
Ingrediente cremă:
- 600 gr. cremă de brânză
- 150 gr. cremă de brânză cu vanilie
- 250 gr. de smântână grasă
- 4 ouă mari
- 270 gr. zahăr
- coaja de la o lămâie
- 2 lingurițe de esență de vanilie
Măcinăm biscuiții, îi amestecăm cu zahărul și cu untul topit și amestecăm. Punem apoi biscuiții într-o tavă rotundă, de tort, pe care o tapetăm în prealabil cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptor timp de 10 minute, la 170 de grade.
În timp ce se coace blatul, ne pregătim de cremă. Punem brânza cu smântâna și zahărul într-un bol și mixăm până se topește zahărul. Adăugăm esența de vanilie și coaja de lămâie, apoi punem treptat câte un ou și amestecăm după fiecare până se incorporează perfect în compoziție.
Turnăm amestecul în tavă, peste biscuiți, punem într-o tavă de cuptor apă fierbinte, apoi punem tava de cheescake pe un grilaj, deasupra tăvii cu apă. Lăsăm la cuptor, la 165 de grade, timp de 1 oră.
Scoatem tava, lăsăm prăjitura la răcit, apoi o punem la frigider minim 4 ore înainte de a o servi.
Am făcut un sos de zmeură pentru cheescake din 300 gr. de zmeură, 30 ml. de apă și 60 gr. de zahăr, pe care le-am zdrobit cu un mixer vertical.
Poftă mare și duminică plăcută!
0 comments :
Post a Comment