După Craciun am făcut ordine prin frigider că se adunase tot felul de aperitive, prăjituri, friptură, sosuri, etc. Sau mai bine spus, resturi din cele enumerate mai sus. În fine, ideea este că, în puseul meu de hărnicie, am găsit prin frigider o cutie de ricotta și una de brânză feta, numai ce bune pentru un aperitiv pentru masa de Revelion.
Au fost foarte bune, nemâncate sigur nu au rămas, așa că, la următoarea masă festivă, se vor afla și ele la loc de cinste, pe platoul cu aperitive.
Ingrediente:
- 200 gr. brânză feta
- 200 gr. ricotta
- 50 gr. unt
- alune prăjite
Procedeul este foarte simplu și rapid. Combinăm untul la temperatura camerei cu brânzeturile și amestecăm până la omogenizarea perfectă.
Zdrobim câteva alune cu un ciocan de șnițele, formăm în mână biluțele de brânză, apoi le trecem prin alune.
Punem biluțele la frigider pentru minim 1 oră, apoi le așezăm mândre pe platou și le savurăm, și mai mândre, lângă un pahar de vin alb.
Poftă mare!
0 comments :
Post a Comment