Acum, că tot avem portocale în casă de la Mos Nicolae, să le și folosim, nu?
Ingrediente:
- coaja de la o portocală mare;
- 100 ml suc de portocală;
- 50 gr. unt;
- 200 gr. zahăr;
- 70 gr. făină;
- 3 ouă;
-250 ml lapte;
Untul moale îl amestecăm cu zahărul și coaja de portocală și mixăm până rezultă o cremă omogenă. Adaugăm gălbenușurile, laptele și făină și amestecăm din nou.Între timp, punem ceva apa la fiert (cam 200 ml)
Separat, batem albușurile spumă tare și incorporam primul amestec. Punem aluatul (care este ca o crema mai lichida) într-o tava unsă cu unt, apoi așezăm tava într-o tavă mare, de cuptor, în care punem apa fiartă. Dam la cuptor pentru 30-40 de minute (pana se rumenește pe deasupra).
Scoatem din cuptor, lasam putin la racorit, apoi servim cu zahar pudra.
Poftă bună!
0 comments :
Post a Comment