Am fost în weekend la munte, la Alpina Blazna - loc superb, de altfel, unde sigur vom mai merge curând - cu toți colegii lui Alex de birou. În mod normal, tot timpul când se merge în team building, eu duc prăjituri, așa că, m-am pregătit intens pentru weekend cu prăjitura asta divină. Dimineața ne-am trezit târziu și am plecat într-o super-grabă. Pe la jumătatea drumului mi-am dat seama că am uitat prăjitura acasă. Păi să nu mori de ciudă?
A ieșit chiar bună, doar când este vorba de ciocolată și dulceață de caise, ce să nu iasă bine? O puteți face pentru platoul de prăjituri de Craciun, este rapidă, gustoasă și estetică.
Ingrediente:
- foi de pandișpan
- 500 ml. lapte
- 50 gr. amidon
- 150 gr. zahăr
- 100 gr. ciocolată cu lapte
- 200 gr. unt
- dulceață de caise
Pentru ornat:
- 50 gr. ciocolată albă
- 2 linguri de ulei
Foile de pandișpan le-am cumpărat din lipsă acută de timp și chef de a le face în casă, dar sunt foarte simplu de făcut ( 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de ulei, 6 linguri de făină, 6 linguri de lapte, 1/2 plic de praf de copt, vanilie și gata aluatul - îl împărțim în 3 și coacem 3 blaturi).
Punem la foc 400 ml. de lapte cu ciocolata și între timp amestecăm amidonul cu 3 linguri de zahăr. Adăugăm treptat laptele și amestecăm. Turnăm amestecul de amidon și zahărul rămas în laptele care se află pe foc și amestecăm până se îngroașă ( 2-3 minute), apoi lăsăm crema la răcit.
Când crema s-a răcit complet, punem untul la temperatura camerei, apoi începem să umplem blaturile.
Pe cel de-al doilea blat îl ungem cu dulceață de caise.
Punem ultimul blat, întindem un strat considerabil de cremă, apoi stropim prăjitura cu glazura de ciocolată albă (topim ciocolata la baie de aburi, apoi adăugăm treptat cee 2 linguri de ulei).
Asta-i tot. Să aveți poftă!
0 comments :
Post a Comment