Ale`s Bites
And More...
Home » » Prăjitură cu cremă de ciocolată și dulceață de caise

Prăjitură cu cremă de ciocolată și dulceață de caise

Written By alexandra maja on Monday 14 December 2015 | Monday, December 14, 2015


     Prăjitura aceasta este cam inversul prăjiturii "Cuburi cu Lapte". În loc de blat de cacao avem blat de vanilie și în loc de cremă de lapte cu cicolată albă, am pus cremă de lapte cu ciocolată cu lapte. În plus față de "Cuburi cu Lapte", acesta are un strat de dulceață de caise, la cererea lui Alex. Dacă Alex se află prin bucătărie când fac vreo prăjitură, indiferent ce prăjitură, îmi spune: "Pune și puțină dulceață de prune/caise, să fie așa, mai acrișoară". Lui îi plac tare mult prăjiturile cu dulceață, motiv pentru care îi fac (rar, recunosc) tort Sacher, pe care îl adoră.
     Am fost în weekend la munte, la Alpina Blazna - loc superb, de altfel, unde sigur vom mai merge curând - cu toți colegii lui Alex de birou. În mod normal, tot timpul când se merge în team building, eu duc prăjituri, așa că, m-am pregătit intens pentru weekend cu prăjitura asta divină. Dimineața ne-am trezit târziu și am plecat într-o super-grabă. Pe la jumătatea drumului mi-am dat seama că am uitat prăjitura acasă. Păi să nu mori de ciudă?
     A ieșit chiar bună, doar când este vorba de ciocolată și dulceață de caise, ce să nu iasă bine? O puteți face pentru platoul de prăjituri de Craciun, este rapidă, gustoasă și estetică.

Ingrediente:
 - foi de pandișpan
 - 500 ml. lapte
 - 50 gr. amidon
 - 150 gr. zahăr
 - 100 gr. ciocolată cu lapte
 - 200 gr. unt
- dulceață de caise

Pentru ornat:
 - 50 gr. ciocolată albă
 - 2 linguri de ulei

     Foile de pandișpan le-am cumpărat din lipsă acută de timp și chef de a le face în casă, dar sunt foarte simplu de făcut ( 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de ulei, 6 linguri de făină, 6 linguri de lapte, 1/2 plic de praf de copt, vanilie și gata aluatul - îl împărțim în 3 și coacem 3 blaturi).
     Punem la foc 400 ml. de lapte cu ciocolata și între timp amestecăm amidonul cu 3 linguri de zahăr. Adăugăm treptat laptele și amestecăm. Turnăm amestecul de amidon și zahărul rămas în laptele care se află pe foc și amestecăm până se îngroașă ( 2-3 minute), apoi lăsăm crema la răcit.


     Când crema s-a răcit complet, punem untul la temperatura camerei, apoi începem să umplem blaturile.
     Punem cremă pe primul blat, apoi așezăm deasupra cel de-al doilea blat.

       Pe cel de-al doilea blat îl ungem cu dulceață de caise.



     Punem ultimul blat, întindem un strat considerabil de cremă, apoi stropim prăjitura cu glazura de ciocolată albă (topim ciocolata la baie de aburi, apoi adăugăm treptat cee 2 linguri de ulei).

     Asta-i tot. Să aveți poftă!

    



0 comments :

Post a Comment