Ale`s Bites
And More...

Pui Sichuan

Written By alexandra maja on Wednesday 16 December 2015 | Wednesday, December 16, 2015

     
      De ceva vreme a tot promis Bogdi că vine să ne facă pui sichuan, ieri nu a avut scăpare și a venit să ne încânte simțurile. Am avut încredere în valeitățile lui de bucătar și am invitat și doi prieteni la masă. Bine am făcut, că ne-a plăcut la toți la nebunie mâncarea făcută de maestrul gulașului.
     Bogdi este colegul lui Alex de birou, coleg cu care se află într-o competiție culinară ( mai mult închipuită ) când mergem la vreo cabană. Este o adevărată plăcere să îi auzi cum se tot tachinează când este vorba de făcut mâncare la cabană, încă nu cred că am reușit să ne dăm seama care este mai bun la făcut gulaș, cert este că nu ne-au lăsat flămânzi niciodată.

 Ingrediente:
 - 1 kg. piept de pui
 - 1 +1/2 ardei roșu
 - 30 gr. ghimbir
 - 2 portocale
 - 6 linguri de sos de soia
 - 5 linguri de sos de stridii
 - 1 ceapă albă
 - 4 linguri de amidon alimentar
 - 4 căței de usturoi
 - o linguriță de piper alb
 - 5 linguri de ulei
 - 200 ml. apă
 - un pumn de arahide nesărate
 - 3 fire de ceapă verde pentru ornat


     Tăiem pieptul de pui fâșii și punem puțină sare deasupra.



     Într-o pungă cu fermoar punem 3 linguri de amidon și pieptul de pui, închidem punga și agităm până ce amidonul a acoperit uniform fileurile.


     Punem uleiul la încins într-un wok. Prăjim pieptul 2 minute la foc mare, apoi dăm focul mai încet și lăsăm puiul să se pătrundă bine.
    
     Cât se prăjește carnea, stoarcem portocalele și turnăm cele 6 linguri de sos de soia și 5 linguri de sos de stridii.

      Răzuim ghimbirul în amestec, pisăm și usturoiul în sos, apoi presărăm piperul. Turnăm 100 ml. de apă și lăsăm sosul deoparte.

     Tăiem ceapa julien și ardeiul felii, luăm puiul din wok și îl așezăm deoparte, apoi punem ceapa și ardeiul și le călim în uleiul rămas în wok.

     Lăsăm legumele la foc mediu, amestecând din când în când. După ce se înmoaie ceapa și ardeiul, turnăm deasupra sosul.
    

     Punem într-un bol o lingură de amidon și 100 de ml. de apă și turnăm în wok, amestecând până se îngroașă puțin compoziția.
     Punem la final pieptul și arahidele, stingem focul și este gata sosul.
    

     Pentru servit, noi am pus deasupra ceapă verde si am combinat sosul cu tăiței chinezești.

  
     Am avut încredere în Bogdi și bine am făcut, mâncarea a ieșit absolut grozavă și am fost toți mai mult decât încântați.
  
  
     În timp ce noi am savurat cina, copii noștrii ne-au așteptat cuminți să terminăm de mâncat și să ne jucăm cu ei.


  * În mod normal, se pun și 3 ardei iuți tăiați feliuțe când călim ceapa cu ardeiul. Noi nu am pus fiindcă eram la masă două mămici care alăptăm și nu este indicat consumul de măncare picantă.

     












2 comments :