Vă prezint o rețetă simplă și delicioasă care se prepară în 10 minute, se lasă la răcit 3 ore și se mânâncă, toată, în jumătate de oră. Asta numa' dacă ești leneș, noi am curățat platoul în 10 minute.
Este perfectă de făcut când ai musafiri și nu ai foarte mult timp de gătit, pentru că nu necesită coacere și cu siguranță vei impresiona audiența.
Ingrediente:
Blat:
- 150 gr. biscuiti petit beurre
- 50 gr. unt
- 150 gr. ciocolată albă
- 12 biscuiți Oreo
- 50 gr. ciocolată cu lapte
- 50 gr. unt
Cremă:
- 200 gr. cremă de brânză- 150 gr. ciocolată albă
- 12 biscuiți Oreo
Topping:
- 6 biscuiți Oreo- 50 gr. ciocolată cu lapte
Punem biscuiții într-un aparat, îi fărămițăm, apoi adăugăm untul la temperatura camerei și mixăm compoziția până devine ușor lipicioasă. Dacă după ce mixăm biscuiții cu unt nu avem o consistență lipicioasă, punem o lingură de apă/lapte în compoziție şi mixăm din nou.
Tapetăm o tavă de 18 cm cu hârtie de copt, punem biscuiții și presăm cu degetele până se uniformizează. Punem tava la frigider.
Topim ciocolata albă pe baie de aburi și o amestecăm apoi cu branza. Punem 12 biscuiți Oreo mărunțiti, amestecăm și apoi punem crema pe blatul de biscuiți.
Mărunțim cei 6 biscuiți rămași și îi punem deasupra cremei, apoi dăm prăjitura la frigider pentru 2-3 ore.
Scoatem prăjitura din tavă, o tăiem, apoi topim ciocolata cu lapte și turnăm pe fiecare cub în parte câte puțină ciocolată.
Nu cred că are sens să vă mai spun cât este de bună, doar ce ar putea fi rău la o prăjitură care conține 18 bucăți de Oreo?
Poftă mare să aveți!
0 comments :
Post a Comment