Una dintre retetele mele preferate de briose, dar care nu o gatesc prea des fiindca, desi sunt mega delicioase, sunt si cam calorice, avand in compozitie si zahar si ciocolata si caramele.
Ingrediente:
- 100 gr. zahar
- 150 ml. lapte
- 4 oua
- 150 gr. unt
- 1 plic de zahar vanilat
- 100 gr. ciocolata
- cateva caramele (cam 7-8 bucati)
- 1 plic praf de copt
In primul rand, incalzim cuptorul la 180 de grade Celsius si punem hartiutele in tava cu forme pentru briose. Amestecam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste,adaugam untul la temperatura camerei si omogenizam. Adaugam treptat faina si praful de copt alternativ cu laptele, punem apoi ciocolata si caramelele taiate cubulete si punem aluatul in forme.
Lasam la cupor pentru 15-20 de minute, sau pana trec proba scobitorii, apoi le scoatem si le lasam putin la racit.
Pe cateva am pus granule de zahar fiindca in acelea nu pusesem caramele (sotului meu nu ii plac caramelele).
Pofta buna! :)
0 comments :
Post a Comment