Ingrediente:
- 4 kg. prune
- 1.400 kg. zahar
- 2 lamai
- o lingurita de scortisoara
Maruntim prunele in robot, sau pentru care are nervi si timp, le poate marunti din cutit, apoi stoarcem lamaile peste si turnam zaharul, amestecam bine si punem la fiert, la foc mic.
In prima faza, compozitia mea arata asa:
Treptat, incepe sa isi schimbe culoarea, ajungand intr-un final la un mov inchis, moment in care dulceata este gata. Ne dam seama ca este gata, cand este suficient de inchegata astfel incat sa putem pune pe o farfurie cateva picaturi de gem si sa ramana in acelasi loc, chiar daca inclinam farfuria.
Cu putin timp inainte sa oprim focul, punem o lingurita de scortisoara si amestecam bine (este optional, insa puteti incerca,ii da o aroma deosebita).
In timpul in care se face gemul, putem sterliza borcanele (eu le sterilizez la 200 grade Celsius la cuptor si le las acolo pana cand este gata gemul), apoi turnam gemul in borcane cat acestea sunt inca fierbinti, eliminand riscul sa se crape borcanele.
Mie mi-au iesit 11 borcane mandre foc! :)
0 comments :
Post a Comment