Cum prunele sunt acum printre vedetele sezonului, am decis sa fac briose cu prune si tare bine m-am gandit, fiindca sunt delicioase!
Ingrediente ( pentru 16 briose):
- 270 gr. faina
- 180 gr. zahar
- 3 oua
- 200 ml. lapte
- 100 ml. ulei
- 1 plic de praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- cateva prune (eu am pus 10 bucati)
Taiem prunele in bucati mici si le amestecam cu zaharul vanilat. Batem apoi ouale si le amestecam cu zaharul si uleiul pana ce zaharul se topeste, apoi adaugam treptat faina (pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt) alternativ cu laptele, si amestecam pana se omogenizeaza - aluatul trebuie sa aiba consistenta unui chec. Turnam prunele, amestecam, si punem aluatul in formele de briose in care am pus hartie de copt, apoi punem tava la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade Celsius si le lasam 15 minute (sau pana se rumenesc usor si trec de proba scobitorii).
Sunt tare bune si aromate, pofta buna!
0 comments :
Post a Comment