Astazi pe ordinea de zi....mazare cu pulpa de porc :) Imi era tare dor de o mazare, nu am mai mancat de cateva luni si chiar imi era pofta. Desi alaptez, nu m-am putut abtine la o portie, sper sa nu regret peste cateva ore cand ajunge lapticul la bebe.
Reteta o am de la tata, mentorul meu in ceea ce priveste bucataritul si un gurmand desavarsit, la fel ca si progenitura sa.
Ingrediente:
- 500 gr. pulpa de porc
- 3 cepe mici / 2 cepe normale
- 450 gr. mazare
- o cescuta de suc de rosii/bulion
- 2 linguri de ulei
- sare, piper
Taiem carnea cubulete si o punem in cratita pana cand se rumeneste usor, apoi o luam si o lasam deoparte, timp in care punem ceapa la calit in uleiul in care am prajit carnea.
Cand ceapa se inmoaie, punem inapoi carnea peste ceapa in cratita, turnam mazarea, punem apa cat sa cuprindem amestecul si lasam 20-25 minute la fiert.
Dupa 20-25 de minute, punem sucul de rosii, mai lasam pe foc mancarea pana da intr-un clocot, si gata pranzul!
Pofta mare!
0 comments :
Post a Comment