Ale`s Bites
And More...
Home » , » Chicken bamboo shoots....sau punct si de la capat.

Chicken bamboo shoots....sau punct si de la capat.

Written By alexandra maja on Sunday 23 August 2015 | Sunday, August 23, 2015


      Zilele trecute m-a luat pofta de "blogguit"...am facut frumos o reteta pe care sa o postez si surpriza: Blogul meu a disparut din tabloul de bord :( Desi bloggul apare daca il caut, nu ma pot loga. Am incercat toate metodele posibile, am trimis mail-uri la Google (de parca ar avea cineva timp de minuscula mea problema), a incercat husband-ul meu (IT-ist fiind) sa gaseasca o solutie, dar nimic. Nimic domle', trebuie sa o iau de la capat.
   Asa ca astazi, zi istorica pentru Romania, m-am apucat de postat retete, din nou :)
   Anul trecut am fost in Bali, un loc de vis unde m-as intoarce cam de 5 ori pe an daca as fi milionara fiindca mi-au placut foarte tare oamenii, locurile si mancarea de acolo. Pentru mine, un loc este sau nu frumos daca se gaseste mancare buna acolo, eu fiind o gurmanda desavarsita.
 In fiecare zi mancam intr-un alt loc si incercam o alta specialitate ca sa apucam sa "gustam" cat mai mult din minunata locatie. Dintre toate degustarile noastre, cel mai mult ne-a placut "Chicken Bamboo Shoots", reteta pe care am cerut-o bucatarului, si pe care, spre surprnderea noastra, ne-a si dat-o (asta in contextul in care era plin restaurantul si lucrau in bucatarie ca negrii pe plantatie - minunati oameni, ce sa mai)



Ingrediente:

 - 250 - 300 gr. piept de pui
 - o farfurie adanca plina de ciuperci champignon taiate
- un pumn de alune caju
- un ardei gras alb si unul rosu
- oyster sos (sos de stridii)
- sos de soia
- 60-70 gr. muguri de bambus



   Taiem pieptul de pui cubulete si il lasam cateva minute ( cat pregatim restul ingredientelor) la marinat in sos de soia si sos de stridii. Separat taiem ardeii si ciupercile, scoatem mugurii de bambus si ii clatim putin cu apa rece apoi ii lasam cateva minutele in apa ca sa iasa gustul de conservant.
 Punem la prajit carnita (fara ulei), cand isi schimba usor culoarea - adica in 5-6 minute- punem ardeii si ciupercile si le lasam la foc mediu pana se inmoaie. Spre final, punem bambusul si alunele caju, mai lasam mancarica vreo 10 minute pe foc si gata!
 Noi l-am servit cu orez. Pofta buna!
                   



0 comments :

Post a Comment