După ce am încercat tortul de morcovi și mi s-a părut extra gustos, m-am gândit să încerc să fac din același aluat brioșe, să văd ce iese. Bineînțeles că gustul este același, lui Alex i-au plăcut mai mult brioșele fiindcă au mai mult aluat și mai puțină cremă, eu însă optez pentru tort mai mult, fiindcă ador crema. Oricum, în ambele variante, trebuie încercat fiindcă este absolut divin gustul!
Ingrediente pentru 18 bucăți:
- 4 ouă mari
- 400 gr. morcovi
- 290 ml ulei
- 250 gr. făină
- 5 gr. scorțișoară
- 2 linguri de esență de vanilie
- 9 gr. praf de copt
- 9 gr. bicarbonat
- 220 gr. zahăr
- 2 plicuri de zahăr vanilat
Ingrediente cremă:
- 250 gr. cremă de brânză
- 220 gr. zahăr
- 115 gr. unt
- 2 lingurițe de esență de vanilie
- morcov ras pentru decor
Mai întâi încălzim cuptorul la 180 °C. Batem apoi ouăle cu zahărul și uleiul până ce zahărul se topește și uleiul se încorporează perfect. Separat, amestecăm făina cu scorțișoara, bicarbonatul și praful de copt și dăm morcovul prin răzătoarea mică. Incorporăm făina în amestecul lichid, apoi amestecăm și morcovii.
Pregătim o tavă de brioșe cu hârtiuțe de copt și umplem formele 3/4, apoi lăsăm la cuptor 20-25 de minute, sau până trece testul scobitorii.
După ce băgăm brioșele la cuptor, ne apucăm de cremă: punem într-un bol untul (la temperatura camerei) cu zahărul, adăugăm treptat brânza și vanilia. Punem crema la frigider și după ce se răcesc complet brioșele, ornăm cu cremă.
Poftă bună!
0 comments :
Post a Comment