Ale`s Bites
And More...
Home » » Mușchiuleț de porc cu alune caramelizate

Mușchiuleț de porc cu alune caramelizate

Written By alexandra maja on Friday 9 October 2015 | Friday, October 09, 2015

 Cea mai fragedă carne din porc este muschiulețul. Poate fi gătit în foarte multe feluri, dar parcă la cuptor îi sta cel mai bine. Am gătit pentru musafiri și am primit numai laude, așa că puteți încerca sa vedeți ce bunătate iese.

 Ingrediente:
 - 1 kg mușchiuleț de porc
 - 200 ml vin
 - 50 ml ulei de măsline
 - câteva bobițe de ienibahar
 - 2-3 frunze de dafin
 - 5 căței de usturoi
- 50 gr. alune pisate + puțină miere pentru uns carnea
 - sare, piper, boia

 Punem carnea la marinat cu vinul, usturoil tăiat feliuțe,ienibaharul, frunze de dafin, sare, piper, boia. Lăsam așa minim 1 oră ca să își ia muschiulețul toate aromele.

 Așezăm carnea într-un vas,o ungem cu miere și presarăm alunele deasupra, apoi o dăm la cuptor pentru 35 de minute la 190 de grade Celsius.
 Scoatem carnea, o lăsăm 5 minute să se răcorescă, apoi tăiem și servim cu mare poftă. Noi am avut la garnitură cartofi natur și morcovi baby caramelizați în unt, plus salată.
Pofta mare!






0 comments :

Post a Comment