Ingrediente:
- 1 kg mușchiuleț de porc
- 200 ml vin
- 50 ml ulei de măsline
- câteva bobițe de ienibahar
- 2-3 frunze de dafin
- 5 căței de usturoi
- 50 gr. alune pisate + puțină miere pentru uns carnea
- sare, piper, boia
Punem carnea la marinat cu vinul, usturoil tăiat feliuțe,ienibaharul, frunze de dafin, sare, piper, boia. Lăsam așa minim 1 oră ca să își ia muschiulețul toate aromele.
Așezăm carnea într-un vas,o ungem cu miere și presarăm alunele deasupra, apoi o dăm la cuptor pentru 35 de minute la 190 de grade Celsius.
Scoatem carnea, o lăsăm 5 minute să se răcorescă, apoi tăiem și servim cu mare poftă. Noi am avut la garnitură cartofi natur și morcovi baby caramelizați în unt, plus salată.
Pofta mare!
0 comments :
Post a Comment