Ingrediente pentru 4 porții:
- 250 gr. cartofi
- 150 gr. morcov
- 100 gr. țelină
- 50 gr. păstârnac
- 50 gr. rădăcină de pătrunjel
- un praz mic
- 2 căței de usturoi
- o lingură de unt
- 3 linguri de smântână lichidă
- sare
Curățăm legumele și le tăiem în bucăți, apoi le punem la fiert pe toate, în afară de cartofi. Fierbem 20 de minute, apoi adăugăm cartofii și lăsăm supa pe foc, la foc mic până se fierb toate legumele.
Când legumele sunt gata fierte, trebuie să ne rămână apă cât să cuprindă legumele, nu mai mult.
Băgăm legumele la blender împreună cu untul și smântâna și în timp ce mixăm, turnăm lichidul ce ne-a rămas, până obținem o consistență cremoasă, mai moale ca un piure dar mai lichid decât o supă normală.
Servim cu crutoane :)
0 comments :
Post a Comment