Ale`s Bites
And More...
Home » » Nasi Goreng clasic

Nasi Goreng clasic

Written By alexandra maja on Wednesday 21 October 2015 | Wednesday, October 21, 2015

  

 Fiecare țara asiatică pare să aibă propria versiune de orez prăjit, așa că și Indonezia are rețeta ei. Nasi Goreng se gătește foarte des în Indonezia și este cel mai cunoscut fel de mâncare atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Cum nouă ne-a plăcut extraordinar de tare mâncarea indoneziană, nu am venit cu mâna goală de acolo, ci am adus cu mine și 3 cărți cu rețete tradiționale. Eu am redat aici varianta clasică, însă se poate combina cu fructe de mare sau carne, direct în compoziție.

Ingrediente pentru 4 porții:
 - 2 linguri de ulei
 - 4 căței de usturoi
 - 1 ceapă mică
 - 2 ouă
 - 600 gr. orez
 - 2 fire de ceapă verde (eu nu am avut prin casă și am folosit o bucată de praz)
 - 4 linguri de sos de soia
 - 1/2 lingurița de sare
 - 1/2 linguriță coriandru
 - 1/4 linguriță turmeric


    Încălzim uleiul într-o tigaie spațioasă (eu am folosit wok-ul), călim ceapa și usturoiul tăiate mărunt până capătă o tentă maronie.

    Spargem ouăle în tigaie și amestecăm până sunt făcute. Adăugăm orezul, sosul de soia și restul condimentelor, mai amestecăm 2-3 minute până se combină perfect ingredientele.
    Noi am servit cu piept de pui marinat și prăjit în sos de soia și sos de stridii. Pofta bună!



0 comments :

Post a Comment