Ingrediente:
- blat de pandișpan cu cacao
- 500 ml. lapte
- 50 gr. amidon
- 100 gr. ciocolată albă
- 140 gr. zahăr
- 200 gr. unt
- 350 gr. fructe congelate
- 150 ml apă
- 1 plic de gelatină
Punem la foc 400 ml. de lapte cu ciocolata ruptă în bucăți. În timp ce se topește ciocolata, amestecăm amidonul cu laptele rămas și cu zahărul - punem amidonul într-un bol, adăugăm zahărul și treptat și laptele. Turnăm amestecul în lapte și amestecăm până se îngroașă (durează cam 2-3 minute maxim). Lasăm crema la răcit.
Mixăm crema rece cu untul topit la temperatura camerei și apoi împărțim ochiometric crema în două pentru a umple blaturile de pandișpan .
Am și audiență de fiecare dată când gătesc :)
Eu tot timpul desfac toate foile cu grijă și le verific să nu fie crăpate. Dacă vreuna dintre foi s-a rupt, pe aceea o punem la mijloc. Umplerea sta cam așa - un blat ,cremă, iar un blat, iar cremă, așezăm ultimul blat și apoi ne apucăm de fructe.
Punem fructele decongelate într-o oală împreună cu 150 ml apă, 2 linguri de zahăr și plicul de gelatină. Tinem pe foc până fierbe un minut, apoi așezăm amestecul pe ultimul blat.
Trebuie lăsată minim 3 ore la frigider, însă dacă rezistam până peste noapte, gustul este desăvârșit fiindcă se înmoaie blatul și îi dă un gust extraordinar.
Pofta mare!
0 comments :
Post a Comment