Ingrediente:
- 500 gr. piept de curcan
- 4 felii de bacon
- 50 gr. cașcaval ras
- sare,piper,coriandru,cimbru.
Pentru piure:
- 400 gr. mazăre
- 4 linguri smântână pentru gătit
- 2 linguri mari de unt
- sare
Buun..spălăm carnea și o ștergem cu un șervețel. Feliem pieptul (mie mi-au ieșit 4 felii), apoi îl condimentăm. Punem baconul, apoi felia de piept de curcan, presaram puțin cașcaval și apoi rulăm cu baconul deasupra.
Încingem puțin ulei într-o tigaie și prăjim pieptul timp de 20-25 de minute. ( ca să nu existe riscul să se ardă, după ce se rumenește pe ambele părți, punem puțină apa, cam 50 ml)
Între timp,punem la fiert mazărea. Când este gata fiartă, scurgem apa și punem mazărea într-un blender împreună cu smântâna, untul și sarea și "blenduim" până se face pastă.
Cam asta este tot, o mâncărică grozavă și rapidă, numai buna pentru cina de vineri.
Poftă mare!
0 comments :
Post a Comment