Ale`s Bites
And More...
Home » » Pulpe de pui cu sos de roșii și lămâie

Pulpe de pui cu sos de roșii și lămâie

Written By alexandra maja on Monday 26 October 2015 | Monday, October 26, 2015


    Cina de astăzi a fost una grozavă, relativ slab calorică și plină de gust. Cum gătesc destul de des pui, încerc tot timpul ceva nou, că să nu fie monotonă masa.

Ingrediente:
 - 450 gr. pulpe de pui superioare dezosate
 - 400 gr. ciuperci
 - 5 linguri de ulei de măsline
 - coaja rasă de la o lămâie
 - zeama de la o lămâie
 - 2 cepe
 - 300 gr. roșii din conservă
 - 1 lingură de muștar
 - 2 frunze de dafin
 - sare, piper


     Preîncălzim cuptorul la 200°C. Asezonăm apoi pulpele de pui și le rumenim pe ambele părți în tigaia încinsă cu 3 linguri de ulei de măsline.
    Cât se rumenesc pulpele, trecem ciupercile printr-un jet de apă rece și le tăiem în patru. Scoatem pulpele pe o farfurie și punem ciupercile în tigaie pentru 2-3 minute.
    Aranjăm ciupercile frumos în tavă și punem pulpele deasupra, peste care presărăm coaja de lămâie.

    Tăiem ceapa mărunt și o călim în 2 linguri de ulei, apoi o amestecăm cu roșiile cu sos, zeama de lămâie și muștarul. Turnăm amestecul în tavă, așezăm și frunzele de dafin și dăm tava la cuptor pentru 45 de minute.

    Este o mâncare pe cinste, dar vă rog să nu mă credeți pe cuvânt, încercați și veți vedea :)



0 comments :

Post a Comment