Cina de astăzi a fost una grozavă, relativ slab calorică și plină de gust. Cum gătesc destul de des pui, încerc tot timpul ceva nou, că să nu fie monotonă masa.
Ingrediente:
- 450 gr. pulpe de pui superioare dezosate
- 400 gr. ciuperci
- 5 linguri de ulei de măsline
- coaja rasă de la o lămâie
- zeama de la o lămâie
- 2 cepe
- 300 gr. roșii din conservă
- 1 lingură de muștar
- 2 frunze de dafin
- sare, piper
Preîncălzim cuptorul la 200°C. Asezonăm apoi pulpele de pui și le rumenim pe ambele părți în tigaia încinsă cu 3 linguri de ulei de măsline.
Cât se rumenesc pulpele, trecem ciupercile printr-un jet de apă rece și le tăiem în patru. Scoatem pulpele pe o farfurie și punem ciupercile în tigaie pentru 2-3 minute.
Aranjăm ciupercile frumos în tavă și punem pulpele deasupra, peste care presărăm coaja de lămâie.
Tăiem ceapa mărunt și o călim în 2 linguri de ulei, apoi o amestecăm cu roșiile cu sos, zeama de lămâie și muștarul. Turnăm amestecul în tavă, așezăm și frunzele de dafin și dăm tava la cuptor pentru 45 de minute.
Este o mâncare pe cinste, dar vă rog să nu mă credeți pe cuvânt, încercați și veți vedea :)
0 comments :
Post a Comment