Ale`s Bites
And More...
Home » » Ficăței cu ceapă

Ficăței cu ceapă

Written By alexandra maja on Tuesday 20 October 2015 | Tuesday, October 20, 2015

 

 Deși este o rețetă super simplă, m-am gândit totuși să o postez fiindca îmi place mult și se gătește repede. La mine acasă, în Moldova se mănâncă ficățeii prajiti doar în ulei, cu mujdei de usturoi și mămăligă iar eu rețeta asta, care se face în Ardeal, numai de o lună am încercat-o și de atunci am gătit-o de 2-3 ori. În ambele variante, ficățeii sunt grozavi.

Ingrediente:
 - 500 gr. ficăței de pui
 - o ceapă medie
 - 200 ml suc de roșii
 - o lingură bulion
 - sare, piper

    Tăiem ceapa feliuțe și o punem la călit în timp ce spălăm și scurgem ficățeii.

    Când s-a înmuiat ceapa, punem ficățeii în tigaie cu 50 ml apă și lăsăm la foc mic până se fac. Când sunt gata ficățeii, punem sucul de roșii amestecat cu bulion, lăsăm un minut pe foc și apoi servim.

    Eu i-am consumat rapid, cu o porție de piure de legume. Un deliciu! :)



0 comments :

Post a Comment