Ale`s Bites
And More...
Home » , » Paste cu pui și legume

Paste cu pui și legume

Written By alexandra maja on Thursday 22 October 2015 | Thursday, October 22, 2015


 Pastele merg bine în orice combinație și se gătesc cel mai repede și mai ușor. Nu gătesc foarte des, fiindcă sunt destul de calorice, dar pentru o cină rapidă, mai ales dacă se anunță musafiri, pastele sunt soluția perfectă.

Ingrediente pentru 2 porții:
 - 200 gr. piept de pui
 - 250 gr. legume congelate (orice mix este bun)
 - 1 cutie mică de smântână lichidă
 - 2 linguri de ulei de măsline
 - 1 praz
 - 2 căței de usturoi
 - 2 linguri de unt
 - 1 linguriță oregano
 - sare, piper

    Punem apa la fiert pentru paste (în apă punem puțină sare și ulei) și ne apucăm de sos. Tăiem felii prazul și usturoiul și le punem la călit în 2 linguri de ulei de măsline.

    În timp ce se călește prazul cu usturoiul, tăiem pieptul cubulețe și îl aruncăm în tigaie. Separat, punem într-o altă tigaie legumele cu 20 ml apă la foc mediu. Amestecăm cu grijă în ambele vase și punem și pastele la fiert.


    Când s-a evaporat apa din legume, punem untul. Combinăm carnea de pui rumenită cu legumele, adăugăm condimentele și smântâna și mai ținem pe foc 1 minut până ce sosul se îngroașă.

    Oprim focul, scurgem pastele și le amestecăm cu sosul.

    Poftă mare!



0 comments :

Post a Comment