Ingrediente:
- castraveți
- 1-2 morcovi
- cimbru și mărar uscat
- oțet
- sare de murături
- zahăr
- foi de dafin
- hrean
- apă
- usturoi
- piper boabe
- boabe de muștar
La castraveți, nu am scris cantitatea fiindcă nu contează, fiecare îsi pune câți vrea. Important este lichidul care îl punem în borcane, acela da gust castraveților.
La 1 litru de apă, punem 2 linguri de sare pentru murături, 3 linguri de oțet,1 lingură de zahăr și 4 frunze de dafin.
Așezăm în borcane cimbru și mărar, 3 căței de usturoi tăiați felii, 3 bucăți de hrean de mărimea unui deget și groși cam cât 2 creioane, 4 felii de morcov, câteva boabe de piper și câteva boabe de muștar.
Așezăm castraveții în borcane (încap cam 6-7 bucăți) și punem apa cu sarea, zahărul, oțetul și foile de dafin la foc. După ce dă într-un clocot, punem apa în borcane cu grijă să nu crape sticla, apoi acoperim borcanele cu o pătură (fără să punem capacele) și le lăsăm așa peste noapte.
A doua zi, golim lichidul din borcane într-o oala, mai punem 1 l de apa, 2 linguri de sare, 3 linguri de oțet, 1 lingură de zahăr și 4 foi de dafin și le punem pe foc până ce dau într-un clocot.
Turnăm lichidul în borcane, punem capacele, le acoperim cu o pătură și le lasăm așa până se răcesc, apoi le așezăm mândrii în cămara.
0 comments :
Post a Comment