Ale`s Bites
And More...

Vita cu ceapa

Written By alexandra maja on Wednesday 2 September 2015 | Wednesday, September 02, 2015

 Am incercat sa reproduc unul dintre preparatele chinezesti care imi place foarte mult si pe care il comand aproape de fiecare data cand optam pentru mancare chinezeasca. Mi-a placut ce a iesit, de aceea m-am hotarat sa si postez reteta.

 Ingrediente:
- 250 gr. vita
- o ceapa medie
- 150 ml supa
- 2 linguri de amidon
- 6-7 linguri sos de soia
- 1 lingura de alcool (vin de orez, coniac, etc)
- coriandru
- piper


  Taiem carnea in bucati mici si o punem la marinat cu sosul de soia, alcoolul, piperul, coriandru si amidonul - o lasam la marinat circa 2-3 ore.
 Punem carnea la prajit in wok-ul incins si o lasam pe foc cateva minute pana isi schimba culoarea, apoi adaugam ceapa taiata grosier si amestecam.
 Turnam supa si lasam preparatul pe foc pana mai ramane foarte putin lichid. Servim apoi cu orez.
  Pofta buna!




0 comments :

Post a Comment