Ale`s Bites
And More...

Sarmale

Written By alexandra maja on Tuesday 8 September 2015 | Tuesday, September 08, 2015

  Astazi m-a izbit o pofta de sarmale, de nu m-am putut abtine si a trebuit musai sa fac. La noi in casa se mananca destul de des, am putea manca cinci zile pe saptamana fara sa ne saturam.
 Tot timpul urmam acelasi ritual - Alex cumpara din piata (mereu de la aceeasi batranica) varza murata, iar eu ma ocup de restul ingredientelor. Eu fac amestecul, Alex imi pregateste foile de varza, eu le rulez. Munca in echipa, ce sa mai...

 Ingrediente:
 - 1 kg carne tocata porc + vita
 - 2 verze murate
 - 200 gr. orez
 - o ceapa medie
 - 1 ou
 - 300 ml suc de rosii
 - cateva crengute de cimbru si marar
 - sare, piper, boia, dupa gust
 - optional, cateva bucatele de carne afumata 

1. Spalam varza si daca este prea sarata, o lasam in apa.
2. Amestecam carnea cu ceapa taiata marunt, oul, sarea, piperul si boiaua.
3. Pregatim foile de varza - pastram cotoare si bucati pe care nu le putem folosi la rulat, pentru a le toca ulterior si pune pe fundul vasului.
4. Punem putina carne (o lingurita) pe marginea unei foi cat palma, o rulam si o inchidem la capete.
5. Tocam varza care ne-a ramas, o punem pe fundul vasului, asezam peste cateva crengute de cimbru si marar si o bucata, doua de carne, apoi asezam frumos sarmalele.
 Eu fac tot timpul sarmalele in vas roman si le fierb la cuptor, mi se par mai bune asa. Defapt mi se par cele mai bune :)
6. Dupa ce asezam sarmalele frumos la locul lor in vas, mai tocam putina varza si presaram pe deasupra, apoi mai punem 1-2 crengute, numai asa, cat sa prinda un gust grozav.
7. Pregatim intr-un bol 300 ml. suc de rosii, putina sare (daca nu este suficient de sarata varza, daca este sarata, nu este nevoie de sare in amestecul de suc de rosii) si apa, apoi turnam in vas pana ajunge apa in dreptul ultimului rand de sarmalute.
8. Punem vasul la cuptor, la 160 de grade Celsius timp de 2 ore (cuptorul se porneste cand punem vasul, sa se incalzeasca treptat atat vasul cat si cuptorul), apoi marim temperatura la 170 de grade si mai lasam o ora.
 In circa 3 ore sunt gata, le lasam putin la racorit, apoi servim. Cu mare pofta, veti vedea! :)







0 comments :

Post a Comment