Ingrediente:
- un piept de pui
- 2 morcovi
- o bucățică de țelina
- o ceapă
- jumătate de kapia
- 2 gălbenușuri
- 250 gr. smântână
- 4 căței de usturoi
- oțet după gust
Punem pieptul de pui la fiert și luam spuma, apoi punem ceapa întreagă, morcovii dați prin răzătoare, țelina întreagă și kapia tăiat feliuțe.
Când sunt toate fierte, scoatem pieptul afară, îl lasăm puțin la răcorit și îl tăiem în bucățele.
Punem pieptul înapoi în ciorbă, amestecăm două gălbenușuri cu smântâna, punem în amestec 2-3 linguri de zeamă (ca să ajungă la aceași temperatură cu ciorba), apoi punem amestecul în ciorbă, adaugăm usturoiul pisat și acrim după gust cu oțet.
Simplu ca "bună ziua" !
0 comments :
Post a Comment